• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Hahn-Bozkır Görüşmesi

Hahn-Bozkır Görüşmesi

Avrupa Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, “´AB, Türkiye´nin, tartışmasız bir şekilde kınanması gereken terörizmin her türünü engelleme ve bunlara karşılık verme hakkını tan?

 

Przemyslaw Malinowski

Avrupa Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, “´AB, Türkiye´nin, tartışmasız bir şekilde kınanması gereken terörizmin her türünü engelleme ve bunlara karşılık verme hakkını tanımaktadır. Ancak bu karşılık orantılı, hedefe yönelik olmalı ve ülkedeki demokratik siyasi diyaloğu tehlikeye sokmamalıdır.' dedi.

Hahn, Avrupa Birliği Bakanı Bakan Volkan Bozkır ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. IŞİD ile olan mücadelesinde Türk hükûmetine takdirini sundu ve AB´nin bu mücadelenin destekçisi olduğunu vurguladı.

Hahn aynı zamanda AB´nin, barış sürecine zarar verecek son olaylardan ötürü derin bir biçimde rahatsızlık duyduğunu da belirtti. Hahn basın bildirisinde, “AB, Türkiye´nin, tartışmasız bir şekilde kınanması gereken terörizmin her türünü engelleme ve bunlara karşılık verme hakkını tanımaktadır. Ancak bu karşılık orantılı, hedefe yönelik olmalı ve ülkedeki demokratik siyasi diyaloğu tehlikeye sokmamalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Hahn bildiride, “Türkiye´nin, bölgede daha fazla istikrarsızlık yaratacak her türlü eylemden kaçınarak bölgenin tamamı açısından sahip olduğu önemli ve stratejik rolü yerine getireceğine güveniyoruz.” diye vurguladı.

Türkiye, temmuz ayında Suriye´deki IŞİD mevzilerine hava saldırılarına başladı. Ayrıca Türk polisine saldırı yapmakla suçlanan PKK´nın Kuzey Irak´taki hedeflerine hava saldırısı düzenliyor. Kürt militanlar, ülkenin güneydoğusunda bulunan güvenlik güçlerine saldırıyor.

PKK, Türkiye´de yasaklı ve Batı ülkeleri de bu örgütü bir terör örgütü olarak kabul ediyor. (Polonya, Rzeczpospolita - 04 Ağustos 2015)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor