Halep`in Düşmesinden Endişeliyiz
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 'Halep`teki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Şehir düşmenin eşiğinde olmasa da aşırı baskı altında.' dedi. Başbakan Davutoğlu,'Eğer Halep düşerse Türkiye`de büyük, son derece ciddi, endişe verici
Reuters
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye güçlerini Halep`te ve civarında katliam yapmakla suçladı ve Suriye`nin ikinci kentinin Esad`ın eline düşmesi hâlinde Türkiye`nin yeni, büyük bir mülteci krizi ile karşı karşıya kalacağını söyledi.
ABD savaş uçakları, Suriye`nin bazı bölümlerinde İslam Devletini (İD) bombalarken Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ordusu, Halep ve civarı dâhil ülkenin batısı ve kuzeyinde Washington`un müttefik olarak gördüğü bazı asi gruplara karşı harekâtını yoğunlaştırdı.
Ankara, ABD önderliğindeki koalisyonun harekâtını, İD yanında Esad ile de başa çıkacak şekilde genişletilmesi için baskı yaparak Esad`ın iktidarda kalması hâlinde Suriye`de barış olamayacağını ileri sürdü.
Başbakan Davutoğlu salı günü, Türkiye`nin üst düzey generalleri ile yaptığı toplantının ardından gazetecilere, 'Halep`teki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Şehir düşmenin eşiğinde olmasa da aşırı baskı altında.' dedi.
Savaştan önce Suriye`nin en kalabalık kenti olan Halep, doğuda muhalif gruplar ve batıda hükûmet askerleri arasında kabaca ikiye bölündü. Esad güçleri, bu yıl asi mevzilerini yavaş bir şekilde çember içine alarak tedarik yollarını kesmeye çalıştı.
Başbakan Davutoğlu, Esad güçlerinin, Halep`in Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) elinde olan kuzeydoğu ve batı bölgelerine varil bombası atarak 'büyük katliamlar' yaptığını söyledi.
Ahmet Davutoğlu,'Eğer Halep düşerse Türkiye`de büyük, son derece ciddi, endişe verici bir mülteci krizi ile karşı karşıya kalırız. Güvenli bir bölge istememizin nedeni bu.' dedi.
Halep 'Kalesi'
Zaten Suriye`deki iç savaştan kaçan 1,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, ABD`ye ve müttefiklerine Suriye topraklarında mülteciler için bir güvenli bölge oluşturulması için baskı yapıyor. Sınırının güneyinde böylesine bir girişim, yabancı jetlerin kontrolünde uçuşa yasak bir bölge gerektirecektir.
Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD önderliğindeki koalisyonun son haftalarda, bir ayı aşkın bir süredir İD’nin kuşatması altındaki, nüfusunun çoğunluğu Kürt olan sınır kenti Kobani`ye odaklanmasını eleştirdi ve dikkatlerin çatışmanın diğer bölümlerine döndürülmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da bu hafta Esad güçlerinin çembere aldığı Halep`in muhalefetin 'kalesi' olduğunu ve kenti terk etmenin Suriye`deki savaşa siyasi bir çözüm getirilmesi umutlarını sona erdireceğini söyledi. Fransa, harap durumdaki ÖSO’ya askerî yardım yaptığını ve eğitim verdiğini açıkladı ancak herhangi bir detay vermedi.
Fransa, Türkiye`nin Suriye`de bir tampon bölge oluşturulması çağrısını tekrarladı ancak bu fikir koalisyonda pek ilgi görmedi.
Türkiye de asileri eğitmeye karar verdi ancak bunun nerede ve ne zaman olacağı konusu netleşmedi. (İngiliz Haber Ajansı Reuters - 5 Kasım 2014)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
