• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Halep Koridorunun Kapanmasını İstemiyoruz

Halep Koridorunun Kapanmasını İstemiyoruz

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Halep’i bağlayan koridorun önemine vurgu yaparak, 'Sınırımızda Türkiye`yi tehdit eden bir yapının olmasını istemiyoruz. Keza Türkiye ile Halep`i bağlayan koridorun kapanmasını da istemiyo

 

El Arabiya

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Halep’i bağlayan koridorun önemine vurgu yaparak, 'Sınırımızda Türkiye`yi tehdit eden bir yapının olmasını istemiyoruz. Keza Türkiye ile Halep`i bağlayan koridorun kapanmasını da istemiyoruz. Zira bu koridorun kapanması hâlinde ya yüz binlerce kişi aç kalacak ya da Türkiye’ye iltica etmek zorunda kalacaklar.' dedi.

Başbakan Davutoğlu, bir televizyon kanalında verdiği mülakatta, Türkiye’nin kendi sınırlarını korumak için gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Türkiye ile Halep’i bağlayan koridorun kapanması hâlinde olabilecek gelişmelerle ilgili sorulan bir soruya Davutoğlu, 'Bunun gerçekleşmemesi için gerekli önlemler alındı ancak bunun doğrudan Türkiye’nin bir müdahale yapacağı anlamına gelmemesi gerekiyor ve Türkiye’nin sınırlarını tehdit edecek her türlü gelişmeye karşı gerekli önlemlerin alınması yönünde ilgili talimatlar verilmiştir.' diye cevapladı.

Geçen günlerde Türkiye’nin Suriye’ye yakın zamanda müdahale edeceği şeklinde çıkan haberlere karşı değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, 'Bunu bir kez daha söylüyorum. Kimsenin yarın ya da kısa bir süre içinde Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini beklememesi gerekiyor. Bütün bu söylentiler birer tahmindir. Ancak Türkiye bir güvenlik tehdidine maruz kalır ya da Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir gelişme meydana gelirse o zaman biz, bir gün bile beklemeyiz.' dedi.

Başbakan Davutoğlu, ülkesinin DAİŞ örgütünün bölgedeki terör faaliyetlerine karşı ve Suriye’de zulmün başladığı dört yıldan beri bütün gelişmelere hazır olduğunu, güvenlik önlemelerini en üst seviyeye çıkardığını söyledi. (Birleşik Arap Emirlikleri, El Arabiya Tv-İnternet - 04 Temmuz 2015)



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor