• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Halep´te halk insani yardım için umutla bekliyor

Halep´te halk insani yardım için umutla bekliyor

Haydariye´de yaşayan bir Suriyeli duygularını şu şekilde ifade etti: ‘‘Buraya havadan yapılan bombardıman çok yoğun, yaralılarımızı tahliye edebilmek için bu yolun güvenliğinin sağlanması gerekir. Aksi takdirde yaralılarımızın t

 

‘‘Castello Yolu´‘, Suriye´de kuşatma altındaki Halep´te isyancılara lojistik destek sağlayan stratejik bir rota. Rusya´nın desteğiyle Esad´a bağlık birlikler, Ağustos ayında burada kontrolü isyancıların elinden alarak kentin doğu bölgesini tamamen izole etti.

Türkiye sınırından gelecek BM insani yardımının iki aydır kuşatma altındaki Halep´in doğusuna ulaşması için ‘‘Castello Yolunun´‘ silahlardan arınması gerekiyor.

Kuşatma altındaki 250 bin kişi umutla insani yardımların ulaşmasını bekliyor. Bu görüntüler, ateşkesin yürürlüğe girmesinde önce geçen hafta Haydariye mahallesinde çekildi.

Haydariye´de yaşayan bir Suriyeli duygularını şu şekilde ifade etti: ‘‘Buraya havadan yapılan bombardıman çok yoğun, yaralılarımızı tahliye edebilmek için bu yolun güvenliğinin sağlanması gerekir. Aksi takdirde yaralılarımızın tedavi imkansız hale gelir.´‘

Halep´in batı bölgesinde Esad´a bağlı birliklerini kontrolündeki Aziziye´de durum ise oldukça farklı. 
Burada ateşkes, halkın pazartesi günü başlayan kurban bayramını rahatça kutlamasına olanak sağlamış.

Aziziye´e mısır satarak geçimini sağlayan bir Suriyeli ise ateşkesten duyduğu memnuniyeti şu şekilde dile getirdi: ‘‘Allah´a çok şükür, durum oldukça iyi. Çalışabiliyoruz. Bu bayram geçen yılki bayramdan daha iyi. Ortalık sakinleşti, ateşkes ile işler daha da iyiye gidecek.´‘

Çarşamba günü Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kiralanan ve gıda taşıyan iki kamyon Karkamış sınır kapısından sınır geçiş yaparak, kasabası Ceraplus´a gitti. Terör örgütü DAEŞ‘in kontrolündeki bu kasaba, Türk ordusunun desteği ile kurtarılmıştı. Terör örgütünden temizlenen kasaba şimdi yaralarına sarmaya çalışıyor.

Suriye genelinde, hala 19 kente insani yardım ulaşamıyor. Birleşmiş Milletler´e göre Suriye´de yaşlaşık 600 bin kişi yaşamlarını sürdürebilmek için gerekli gıda ve ilaçtan yoksun yaşamını sürdürüyor.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor