Tarih: 04.09.2017 20:12

Haley: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor, ABD´nin sabrı sınırlı değil

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Kore´nin hidrojen bombası denemesinin ardından toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nde tartışmalar yaşanıyor. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi´ni birlik olmaya ve uygun tepkiyi koymaya çağırırken, Birleşmiş Milletler Siyasi İlişkilerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, tansiyonun yükselmesinin tehlikeli sonuçlara neden olabileceğini belirtti. Feltman, BMGK üyelerini Kuzey Kore´ye karşı akıllı ve cesur diplomasi yürütmeye çağırdı.

´HİÇ OLMADIĞI KADAR TEHLİKELİ´

Oturumda söz alan ABD´nin BM elçisi Nikki Haley ise sert ifadeler kullandı. Kuzey Kore´nin eylemleri için ´yeter artık´ ifadelerini kullanan Haley, BMGK´yı ´mümkün olan en güçlü yaptırımları´ uygulamaya çağırdı.

15 konsey üyesinin 2006´dan bu yana Kuzey Kore´ye karşı kademeli yaptırım uygulama yaklaşımının işe yaramadığını belirten Haley, 'Kim Jong Un savaş için yalvarıyor' ifadelerini kullandı. 

Haley, 'Çabalarımıza rağmen, Kuzey Kore´nin nükleer programı hiç olmadığı kadar ileride ve tehlikeli. Savaş, asla ABD´nin istediği bir şey değil. Bunu şimdi istemiyoruz. Ama ülkemizin sabrı sınırsız değil' şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —