• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Haley: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor, ABD´nin sabrı sınırlı değil

Haley: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor, ABD´nin sabrı sınırlı değil

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Kuzey Kore gündemiyle toplandı. Oturumda konuşan ABD´nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Kuzey Kore liderinin ´savaş için yalvardığını´ söylerken 'Ülkemizin sabrı sınırlı

 

Kuzey Kore´nin hidrojen bombası denemesinin ardından toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nde tartışmalar yaşanıyor. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi´ni birlik olmaya ve uygun tepkiyi koymaya çağırırken, Birleşmiş Milletler Siyasi İlişkilerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, tansiyonun yükselmesinin tehlikeli sonuçlara neden olabileceğini belirtti. Feltman, BMGK üyelerini Kuzey Kore´ye karşı akıllı ve cesur diplomasi yürütmeye çağırdı.

´HİÇ OLMADIĞI KADAR TEHLİKELİ´

Oturumda söz alan ABD´nin BM elçisi Nikki Haley ise sert ifadeler kullandı. Kuzey Kore´nin eylemleri için ´yeter artık´ ifadelerini kullanan Haley, BMGK´yı ´mümkün olan en güçlü yaptırımları´ uygulamaya çağırdı.

15 konsey üyesinin 2006´dan bu yana Kuzey Kore´ye karşı kademeli yaptırım uygulama yaklaşımının işe yaramadığını belirten Haley, 'Kim Jong Un savaş için yalvarıyor' ifadelerini kullandı. 

Haley, 'Çabalarımıza rağmen, Kuzey Kore´nin nükleer programı hiç olmadığı kadar ileride ve tehlikeli. Savaş, asla ABD´nin istediği bir şey değil. Bunu şimdi istemiyoruz. Ama ülkemizin sabrı sınırsız değil' şeklinde konuştu.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor