• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Haley, var olmayan adaya ilişkin konuştu: Binomo´daki ´Rus müdahalesini´ takip ediyoruz

Haley, var olmayan adaya ilişkin konuştu: Binomo´daki ´Rus müdahalesini´ takip ediyoruz

´Vovan´ ve ´Lexus´ olarak bilinen Rus komedyenler, kendilerini Polonya´nın yeni Başbakanı Mateusz Morawiecki olarak tanıtarak, ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley´e telefon şakası yaptı.

 

Görüşmenin kaydını daha sonra YouTube´daki sayfalarında yayınlayan Rus komedyenler, Haley ile ´yeni Polonya Başbakanı´ taklidi yaparak gerçekleştirdikleri konuşmada ABD´nin Kudüs kararı, Washington ve Kiev arasındaki ölümcül silah sevkiyatı anlaşması, Rusya´nın Kuzey Akım 2 projesi, Gürcistan´ın eski Devlet Başkanı ve Odessa´nın eski valisi Mihail Saakaşvili´nin Ukrayna´da uğradığı baskı ve diğer konuları ele aldı.

HALEY, GERÇEKTE VAR OLMAYAN BİNOMO ADASINI BİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Diğer konuların ardından komedyenler, gerçekte var olmayan ´Binomo adası´nda seçimlerin yapıldığını ve seçimlere Rusya´nın müdahale ettiğini söyledi. Binomo´nun ‘Vietnam´ın yakınlarında, Çin´in güneyinde´ olduğunu söyleyen komedyenler, Haley´e bu adayı bilip bilmediğini sordu. Haley soruya ´Evet´ yanıtını verdi.

´ABD´NİN BİNOMO SORUNU İLE İLGİLİ TUTUMUNU ÖĞRENECEĞİM´

Şakaya devam eden Rus komedyenler, ada yönetiminin bağımsızlık talebi nedeniyle Güney Çin Denizi´ndeki gerilimi tırmandırdığını söyledi. ´Polonya Başbakanı´ zannettiği komedyenin Rusya´nın olmayan adadaki seçimlere müdahalesi konusuna değinmesi üzerine Haley, “Bu konuda uyarıldık ve durumu dikkatle takip ediyoruz. Sanıyorum ki, Güney Çin Denizi´yle ilgili konularda yaptığımız gibi, durumu izlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Haley, bu konuya yeniden dönebilmek için ABD´nin ‘Binomo sorunu´ ile ilgili ‘gerçek tutumunu´ öğrenme sözü verdi.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor