• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Halkın İsteğinden Büyük Bir Güç Yoktur

Halkın İsteğinden Büyük Bir Güç Yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları ortak basın toplantısında Maduro “Venezuela-Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlatmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu. Maduro “Farklı ve daha iyi bir dünyaya inanıyoruz (...)

AFP

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Ankara´da Türk mevkidaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye ile paylaştıkları “farklı bir dünya” vizyonundan övgüyle bahsetti.     

Erdoğan ile yaptıkları ortak basın toplantısında Maduro “Venezuela-Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlatmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.  

Maduro “Farklı ve daha iyi bir dünyaya inanıyoruz (...) bu mümkün olmasının yanı sıra gerekli de.” diye ekledi ve “herkesin kendine yer bulduğu çok kutuplu bir dünyadan” bahsetti.

Maduro ülkesinde 125 kişinin hayatını kaybettiği gösterilerin şiddet yoluyla bastırılması nedeniyle Batılı ülkeler tarafından ciddi şekilde eleştirilmişti.

Erdoğan, Venezuela´daki durumla ilgili “Halkın isteğinden büyük bir güç yoktur.” yorumunda bulundu.    

Türk Cumhurbaşkanı “Dışarıdan yapılan müdahalelerin sadece durumun daha da ciddileşmesine yol açtığını düşünüyoruz.” dedi.     

Erdoğan “Venezuela´nın sorunlarını akıl, diyalog ve uzlaşma yoluyla çözmesini umuyoruz.” diye ekledi.    

Washington, Caracas´a borçları özellikle ulusal petrol şirketi PDVSA´nın borçları konusunda pazarlık yasağı gibi yaptırımlar uygularken Nicolas Maduro yeni ittifaklar arıyor.     

Maduro bu hafta Ankara´ya gitmeden önce Rusya ve Beyaz Rusya´ya ziyarette bulundu.     

Erdoğan ayrıca Caracas´a bir cami inşa edilmesi konusunu ele aldı ve Türk Hava Yolları şirketinin Venezuela´ya uçuşlarını sürdürmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.     

Erdoğan “Pek çok hava yolu şirketi Venezuela´ya uçuşlarını durdurmasına rağmen Türk Hava Yolları Venezuela halkını yalnız bırakmadı.” açıklamasında bulundu.(Faransa,AFP-06.10.2017)



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor