İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, karadan Gazze'ye giren İsrail ordusundan çarpıcı bir açıklama geldi.
İSRAİL, GAZZE'DEN GERİ ÇEKİLDİ
İsrail ordusu, Hamas'la girilen çatışmalarda ağır darbe alması nedeniyle daha önce karadan ilerleme sağladığı Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile şehirdeki bazı kritik bölgelerden geri çekildiğini açıkladı.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Gazze şehrinin güneyindeki El-Hadra ve Ez-Zeytun mahallesinden 3 kilometre batıya yönünde konum değiştirdi.
İsrail güçleri ayrıca, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesindeki Ebu Şerh Kavşağından, Gazze şehrinin merkezindeki Es-Saraya ile El-Cela Caddesi'ndeki Dubayt kavşaklarından geri çekildi.
İsrail askeri araçları da Tel el-Heva Mahallesinden ayrılarak Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid Caddesi'nde konuşlandı. Saftavi, Ebu Şerh Kavşağı ve El-Kerame bölgeleri İsrail güçleri tarafından büyük oranda tahrip edildi.
Söz konusu geri çekilmeler, En-Nasr Mahallesi, Şifa Hastanesi çevresi, Es-Seraya bölgesi ile Gazze şehrinin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi'nde Filistinli gruplarla yaşanan şiddetli çatışmaların ardından gerçekleşti.
HAMAS, ÇOK SAYIDA İSRAİL ASKERİ ARACINI İMHA ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU
Hamas'a bağlı Ebu Ubeyde liderliğindeki İzzedin El Kassam Tugayları, Gazze'de iki farklı noktada çok sayıda İsrail askeri aracı imha ettiğini duyurdu.
Kassam Tugayları, Gazze'nin Hacer El Dik ekseninde yer alan bir binada saklanan İsrail güçlerine yapılan operasyonda da çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü de açıkladı.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.