• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Haran Turizim Sezonuna Umutlu Başladı

Haran Turizim Sezonuna Umutlu Başladı

Konik kubbeli evleri ve tarihi mekânlarıyla ziyaretçilerini kültür yolculuğuna çıkaran Şanlıurfa´nın Harran ilçesi, turizm sezonuna umutlu başladı.

 

Yeni Urfa Gazetesi

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen ve bir dönem Asurlular ile Emevilere de başkentlik yapan Harran, yine ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının da yer almasıyla kültür turizmi yapanların tercih ettiği mekânların başında geliyor.

Özellikle fotoğraf tutkunları için doğal bir stüdyo ortamı sağlayan ilçe, halk mimarisinin ürünü konik kubbeli evleriyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, rasathanesi ve Emeviler Dönemi´nden kalma Ulu Camisi ile de ziyaretçilerini tarihe yolculuğa çıkarıyor. Kaymakam Temel Ayca, yaptığı açıklamada, “Bu yılın turizm açısından çok daha iyi olacağı belli. Sıkıntılı süreci artık atlatıyoruz.” dedi.

Yoğunluk Var

Harranlı işletmecilerden Reşat Özyavuz da hafta sonlarında turistlerin yoğun bir şekilde tarihi ilçeyi görmeye geldiğini belirtti. Özellikle ziyaretçilerin büyükşehirlerden geldiğini ifade eden Özyavuz, “Bu yılki turist yoğunluğundan çok memnunuz. Hafta sonları yakın illerden, Ankara, Konya, Kayseri gibi illerden oldukça fazla misafirlerimiz geliyor. Hafta sonları 800-900 ziyaretçimiz bölgeye geliyor. Böyle devam ederse turist yoğunluğunun daha da artacağından eminiz.” diye konuştu.(Şanlıurfa,Yeni Urfa Gazetesi-19.04.2017)



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor