Tarih: 17.05.2017 21:23

Harika Bir İlişkiye Sahibiz

Facebook Twitter Linked-in

 

 Ayesha Rascoe

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan salı günü, Birleşik Devletler ile “olağanüstü” ilişkilerden bahsetti ancak Türkiye´nin bölgede Suriyeli Kürt savaşçıları kabul etmeyeceğini söylerken, ABD´nin onları silahlandırma kararını doğrudan eleştirmedi.

Erdoğan, Beyaz Saray´da Başkan Donald Trump ile görüştü ve ikisi de iki NATO müttefiki arasındaki ilişkileri güçlü olarak nitelendirdi.

Trump, Erdoğan ile yan yana verdiği bir görüntüde, “Harika bir ilişkiye sahibiz ve çok daha iyi hale getireceğiz.” dedi.

Erdoğan, ziyaretinin “tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğini” söyledi ve iki ülke arasındaki “olağanüstü ilişkileri” övdü. Bu; Washington´ın, Ankara´nın yasa dışı Kürdistan İşçi Partisinin (PKK) bir uzantısı olarak gördüğü Suriyeli Kürt milis gücü YPG´yi silahlandırma kararıyla ilgili gerilimler göz önüne alındığında, özellikle olumlu bir tondu.

Tercüman aracılığıyla konuşan Erdoğan, “Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yok.” dedi.

Erdoğan, YPG´nin ve siyasi kolu PYD´nin bölgedeki faaliyetlerinin “asla kabul edilmeyeceğini” sözlerine ekledi.

ABD´li yetkililer 9 Mayıs´ta, İslam Devletinin Suriye´deki Rakka kalesine doğru ilerlerken YPG´ye silah tedarik etme planlarının Trump tarafından onaylandığını açıkladılar.

Türkiye, İslam Devleti güçlerine karşı ABD öncülüğündeki koalisyonda önemli bir ortak. ABD´nin Türkiye ile ittifakı, militanlara karşı saldırılar düzenlemek için koalisyonun Türkiye´nin İncirlik Hava Üssü´ne erişim sağlanmasıyla birlikte, Suriye´de İslam Devletine karşı savaşta önemli olduğunu kanıtladı.(İngiltere,Reuters-16.05.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —