• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Havada alarm: Marmara ve Karadeniz´de yakın takip

Havada alarm: Marmara ve Karadeniz´de yakın takip

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı ve İğneada´da görüntülenen deniz mayınları herkesi telaşlandırmış ve Karadeniz´de ikinci bir emre kadar balıkçılık yasaklanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyada duyurduğu açıklama

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı ve İğneada´da görüntülenen deniz mayınları herkesi telaşlandırmış ve Karadeniz´de ikinci bir emre kadar balıkçılık yasaklanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyada duyurduğu açıklamasında denizlerdeki mayın keşif görevlerinin sürdüğünü açıkladı. Bakan Akar´da yaptığı bir açıklama ile 'Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Alınan her ihbar anında değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor. Tespit edilen mayınlar emniyetli bir şekilde anında imha ediliyor.' dedi.

26 Mart tarihinde İstanbul Boğazı´nda bulunan cismin mayın olduğu ortaya çıkmış ve mayın SAS timleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Karadeniz üzerinden gelen mayının ardından İğneada´da bulunan bir başka mayın ile tehlike ve endişe artmıştı.

BALIK TUTMAK YASAK

/resimler/2022-3/29/1449441320462.jpg

Alınan güvenlik önlemleri sonucunda Karadeniz´de balık tutmak ikinci bir açıklamaya kadar yasaklanmıştı.

MSB DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı ise sosyal medyada yaptığı açıklamada; 'Deniz Kuvvetlerimize bağlı yüzer ve uçar unsurlarımız, Batı Karadeniz´de (İstanbul Boğazı yaklaşma sularında) mayın arama faaliyeti kapsamında keşif ve gözetleme görevine devam ediyor.' ifadesi kullandı.

BAKAN AKAR´DAN ´SERSERİ MAYIN´ AÇIKLAMASI

/resimler/2022-3/29/1449183209224.jpg

Ayrıca tüm denizcilerin mayınlara karşı uyarıldığını belirten Bakan Akar, 'Herkesin gözü kulağı, görülebilecek olası mayınlarda. Tespitin hemen ardından anında müdahale ediliyor. Müdahale için Su Altı Savunma Timleri bölgeye ya denizden ya da helikopterle havadan intikal ediyorlar. Mayınlar yerinde veya emniyetli bölgeye çekilmek suretiyle anında imha ediliyor. Mayınla mücadele, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin hakim olduğu, başarılı olduğu bir konudur. Çok şükür, bu çalışmalarda son derece başarılı olduğumuz da herkes tarafından görüldü' diye konuştu. Bakan Akar, 'Mayınların tespiti konusunda Rusya ile bir iş birliği var mı?' sorusuna da 'Hayır. Mayınlar bizim alanımızda tespit ediliyor, Rusya veya Ukrayna tarafında değil. Bu kapsamda Karadeniz´e kıyısı olan Romanya ve Bulgaristan ile iş birliğimiz var. Rusya ile iş birliğimiz ayrı. Bizim ticari gemilerimizin gelişleri konusunda Ruslarla gerekli koordinasyonu yaptık' cevabını verdi.

 

 

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor