Tarih: 22.06.2020 10:24

Her 10 ABD´liden biri, 2. Dünya Savaşı´nda ABD´nin Rusya´ya karşı savaştığını düşünüyor

Facebook Twitter Linked-in

Sputnik.Görüşler çerçevesinde ABD´de yapılan araştırmada Amerika vatandaşlarına 2. Dünya Savaşı´nın tarihi ile ilgili birkaç soru soruldu.

Araştırma, katılımcıların yüzde 69´unun 8 Mayıs´ın 2. Dünya Savaşının sona ermesi tarihi olarak kutlandığını ya bilmediğini, ya da bu soruyu yanlış cevapladığını ortaya koydu. Sadece yüzde 31´i bu soruyu doğru şekilde yanıtladı.

Araştırmaya katılan her 10 ABDliden biri, 2. Dünya Savaşı´nda ABD´nin Rusya´ya karşı savaştığını düşündüğünü dile getirirken, yüzde 5´i ABD´nin savaştaki düşmanları arasında Çin´in yer aldığını söyledi. Ayrıca katılımcılardan yüzde 37´sinin Holokost sözcüğünün anlamını bilmemesi veya yanlış bilmesi dikkat çekti.

25-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Sputnik için IFop şirketi tarafından ABD´de yapılan araştırmaya 18 yaşın üzerindeki 1004 kişi katıldı. Nüfusun cinsiyete göre dağılımı, yaş grubu ve coğrafya dikkate alınarak yapılan araştırmada ülke genelindeki veriler için maksimum hata payı +/- 3,1, güven aralığı ise yüzde 95´tir.

22 Haziran´da Rusya´da Nazi Almanyası´nın 1941 yılında Sovyetler Birliği´ne saldırmasıyla Büyük Vatanseverlik Savaşı´nın başlama yıldönümü Anma ve Hüzün Günü olarak kutlanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —