• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı

Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çarşamba günü, AB´nin Türkiye ile yaptığı anlaşmada yalnızca işine geleni yani mültecilerle ilgili konuları yerine getirmesini kabul edilemez olarak niteledi ve 'Bu öyle olmaz. Ya hep ya hiç.' diy

 

El Diario

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çarşamba günü, AB´nin Türkiye ile yaptığı anlaşmada yalnızca işine geleni yani mültecilerle ilgili konuları yerine getirmesini kabul edilemez olarak niteledi ve 'Bu öyle olmaz. Ya hep ya hiç.' diye konuştu.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı, AB´nin Türk vatandaşlar için vizenin kaldırılması konusunda verdiği sözü hatırlattı ve bunun halen gerçeğe dönüşmediğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Avrupalı bütün liderlerle görüştüğünü söyleyen Çavuşoğlu, 'Belki de Cumhurbaşkanı Erdoğan çok açık konuştu ve açıklamaları da Avrupa´nın hoşuna gitmedi.' açıklamasında bulundu.

Avrupa Konseyine üye 47 devletin parlamenterleri karşısında yaptığı konuşmada Çavuşoğlu, AB mülteci krizi için üç milyar avro göndermeyi taahhüt ettiğini ve bürokratik sorunlar nedeniyle bu paranın küçük bir bölümünün gönderildiğini söyledi: 'Herkes üzerine düşeni yapmalı. 12 milyar dolar harcadık. Uluslararası toplum bize 535 milyon dolar verdi.'

Türk Bakan, Türkiye´nin sığınmacılara açık kapı politikasını sürdüreceğini belirtti ve sığınmacı kamplarının koşullarının dünyanın en iyisi olduğu ve Türkiye´nin en çok sığınmacı barındıran ülke olmaya devam ettiğini söyledi.(İspanya,El Diario-12.10.2016)



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor