• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Hırvatistan: Müzakerelerin dondurulması AB´nin yararına değil

Hırvatistan: Müzakerelerin dondurulması AB´nin yararına değil

AP´nin tavsiye niteliğindeki ´Türkiye ile üyelik müzakereleri dondurulsun´ kararını değerlendiren Hırvatistan Dışişleri Bakanı Stier, 'Müzakerelerin dondurulması AB´nin yararına değil' dedi.

 

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Davor İvo Stier, Slovenya´daki temasları sırasında düzelediği basın toplantısında Türkiye ile AB arasında gerilen ilişkileri değerlendirdi. Steir, 'Türkiye ile görüşmelerin dondurulması ne AB´nin ne Hırvatistan´ın ne de Slovenya´nın yararına… Ankara´ya yönelik denge sağlayacak bir bakış açısına ihtiyacımız var' dedi, ancak detay vermedi.

AP´de dün yapılan oylamada ´Türkiye ile AB´ye üyelik müzakerelerinin dondurulmasını´ tavsiye eden bir karar kabul edilmişti. Karar tepki gösteren AB Bakanı Ömer Çelik 'Bu mesaj Kapıkule´den içeri girecek nitelikte değildir' demiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´sa 'Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar, bunu da bilesiniz' ifadelerini kullanmıştı.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor