Tarih: 31.05.2018 16:08

Hırvatistan´da polis göçmenlere ateş açtı, 2 çocuk ağır yaralandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Belçika´da polisin göçmen taşıyan bir minibüsü kovalayıp ateş açması sonucu 2 yaşında bir çocuğun canını almasının ardından, bu kez Hırvatistan´da polis dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle bir minibüse ateş açtı. 

Ancak Bosna´dan gelen ve göçmen taşıdığı ihtimal dahilinde olan minibüs çocuk doluydu. Nitekim polis kurşunları 12 yaşında 2 çocuğu ağır yaraladı.

´İKİ KEZ DUR İHTARINA RAĞMEN ÜZERİMİZE SÜRDÜLER´

Hırvat polis sözcüsü, Bosna´dan yasadışı giriş yapan minibüse iki kez dur ihtarı yapıldığını, her ikisine de uymayan minibüsün polisin üzerine sürülmesi karşısında ateş açıldığını savundu. 

15´İ ÇOCUK 

Minibüste çoğu Irak ve Afganistan´dan gelen 29 göçmenin bulunduğu ve bunların 15´inin çocuk olduğunu duyuran polis sözcüsü, ağır yaralanıp hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki 2 çocuğun durumlarının istikrarlı olduğu açıkladı.

Devletin haber ajansı HINA´ya göre çocukların hayati tehlikesi bulunmuyor. Avusturya plakalı minibüsün sürcüsünün kaçtığı ve ormanlık alanda arandığı duyuruldu.

´BAŞBAKANDAN POLİSE DESTEK´ 

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ´´Çok kötü bir olay, soruşturmanın olayın nasıl gerçekleştiğini ortaya çıkaracağından eminim´´ diyerek ekledi:

´´Polisimiz bu kez Bosna Hersek üzerinden yapılan insan kaçakçılığına karşı sınırlarımızı korumaya devam edcektir.´´

2015-16´daki sığınmacı akınında Türkiye üzerinden Balkanlar´a geçen ve merkezi Avrupa´ya yönelen sığınmacılar için Hırvatistan, transit ülkelerden biriydi.

BELÇİKA´DA İLKİN SAVCILIK YALANLAMIŞTI 

Belçika´da da polisin ´dur´ ihtarına uymadığı gerekçesiyle ateş açması sonucu bir minibüste 2 yaşındaki Iraklı Kürt kızı Mawda Shawri ölmüştü.

Savcılık, önce Mawda´yı polisin vurduğunu yalanlamış, ancak otopsi raporu, kız çocuğunun polisin silahından çıkan kurşunla öldüğünü doğrulamıştı.

´ÖLÜMDEN AİLESİ SORUMLU´

Hükümet ortağı Yeni Flaman İttifakı, polisi savunup Mawda´nın ölümünden ailesini sorumlu tutmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —