Tarih: 08.08.2022 13:50

Hisse senetleri, pembe kazanç sonuçları ve ekonomik verilerle iki günlük düşüşü tersine çevirmek için yükseldi

Facebook Twitter Linked-in

ABD borsaları Çarşamba günü yükseldi ve trader´ların beklenenden daha iyi gelen ve durgunluk korkularını yatıştırmaya yardımcı olan ekonomik verileri desteklemesiyle hafta başındaki kayıplarını geri aldı.

 

Dow Jones Sanayi Ortalaması 416.33 puan veya %1.29 artarak 32.812.50′ye yükseldi. S&P 500 %1,56 artışla 4,155,17′ye çıkarak Haziran´dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve hafta başındaki kayıplarını sildi . Nasdaq Bileşik Endeksi, yükselen teknoloji stoklarının desteğiyle %2,59 artışla 12.668.16′ya yükseldi.

 

Temmuz hizmet PMI´sindeki sürpriz bir toparlanma, yatırımcıların ABD´nin zaten bir resesyona girdiğine dair endişeleri ortadan kaldırmasına yardımcı oldu ve tüccarları eskimiş teknoloji hisselerine geri gönderdi. Çarşamba günü yayınlanan endeks, üç aylık düşüşü sonlandırdı. Haziran ayı dayanıklı mal siparişleri ve üretim verileri de beklenenden iyi geldi.

 

Louis Federal Rezerv Başkanı James Bullard´ın yorumları da duyarlılığı artırdı. Çarşamba sabahı CNBC´ye ABD´nin şu anda bir resesyonda olduğunu düşünmediğini ve yüksek enflasyonu dizginlemek için faiz artırımlarının devam edeceğini söyledi. Bullard, canlı bir “ Squawk Box ” röportajı sırasında, “Başkanın dediği gibi, şu anda resesyonda değiliz” dedi . “Yılın ilk yarısındaki tüm istihdam artışıyla birlikte, bir durgunluk olduğunu söylemek zor.”

 

Kazanç sezonu devam etti ve yatırımcılara piyasanın toparlanabileceği ve potansiyel olarak bir ayı rallisinin aksine yeni bir boğa piyasası başlatabileceğine dair umut verdi. S&P 500, Haziran ayındaki son gün içi düşük seviyesinden yaklaşık %14 arttı ve Nasdaq, Mayıs ayından bu yana görülmeyen seviyelerde.

Kaynak: CNBC




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —