• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Hızlı Ve Cesur Ekonomik Kararlar Alacağız

Hızlı Ve Cesur Ekonomik Kararlar Alacağız

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni kabinenin Anayasa değişikliği gibi yatırım ortamına da odaklandığını söyleyerek Türkiye´de bir başkanlık sisteminin hükümetin karar almasını ve ekonomiyi desteklemesini kolaylaştıracağını anlattı.

 

Orhan Coşkun, Nick Tattersall

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Reuters´a, yeni kabinenin Anayasa değişikliği gibi yatırım ortamına da odaklandığını söyleyerek Türkiye´de bir başkanlık sisteminin hükümetin karar almasını ve ekonomiyi desteklemesini kolaylaştıracağını anlattı.

Salı günü yeni kabinede yeniden atanmasından saatler sonra verdiği mülakatta Ağbal, hükümetin bu yıl ihracatçıları ve istihdamı desteklemek için 'hızlı ve cesur' ekonomik kararlar alacağını söyledi ve -yatırımcıların geç kalındığını söylediği- reformlar için söz verdi.

Yatırımcılar, reform hızının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yakın çalışma arkadaşı olan Başbakan Binali Yıldırım yönetiminde azalacağından endişeleniyor.

Ancak Ağbal, mali piyasalar ve reel ekonomi üzerine bir reform paketinin çok yakında kabineye sunulacağını söyleyerek bu tip endişeleri önemsemedi ve yabancı yatırımcıları çekmek için 'ne gerekirse' yapacaklarını belirtti.

Ağbal, Ankara´da ofisinde yapılan mülakatta şöyle dedi: 'Yatırımı ve üretim ortamını düzeltmek bizim için yeni bir anayasa hazırlamak ve başkanlık sistemini getirmek kadar önemli. Özellikle Türkiye´ye yabancı yatırımcıları çekmek üzerinde çalışacağız.'

Ağbal, 'Merkez Bankası enflasyon düşerken faiz oranlarını düşürüyor. Bu, yatırım ve üretim için olumlu haber.' dedi.

Türkiye Merkez Bankası, salı günü, gecelik borçlanma faiz oranlarını -politika belirlemek için kullandığı faiz oranlarından en yüksek olanı- 50 puan düşürerek üst üste üçüncü ayda da faiz oranlarında indirime gitti.
(İngiltere,REUTERS-25.05.2016)



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor