• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Hollanda Halkı Krizin Bir Parçası Değil

Hollanda Halkı Krizin Bir Parçası Değil

Türkiye´nin AB Bakanı Reuters´a yaptığı açıklamada, Hollanda´nın Türkiye´deki yatırımlarının iki ülke arasında yaşanan son diplomatik kriz nedeniyle riske girmediğini, Ankara´nın öfkesinin Hollanda halkına ya da iş çevrelerine d

 

REUTERS

Türkiye´nin AB Bakanı Reuters´a yaptığı açıklamada, Hollanda´nın Türkiye´deki yatırımlarının iki ülke arasında yaşanan son diplomatik kriz nedeniyle riske girmediğini, Ankara´nın öfkesinin Hollanda halkına ya da iş çevrelerine değil Hollanda hükümetine odaklı olduğunu söyledi.

Ömer Çelik salı günü geç saatlerde verdiği bir mülakatta, Türkiye´nin Avrupa Birliği ile göçmen anlaşmasını yeniden gözden geçirmesinin zamanının geldiğini çünkü bloğun Türklere vizesiz seyahat hakkı tanıma konusunda adil bir tavır takınmayacağının netleştiğini söyledi.

Türkiye pazartesi günü bakanlarının oradaki Türklere hitap etmesinin engellenmesine misilleme olarak Hollanda Büyükelçisi´nin ülkeye girmesini yasaklayarak ve diplomatik uçuşların inmesini engelleyerek Hollanda ile üst düzey diplomatik ilişkilerini askıya aldı.

Bir başbakan yardımcısının ekonomik yaptırımların uygulanabileceğini söylemesine rağmen Çelik, Ankara´nın dünya çapındaki iş çevrelerine Türkiye´nin yatırım için güvenli bir ülke olduğu yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi.

Çelik, 'Türkiye´de yatırım yapan, işleri olan ve istihdam yaratan Hollandalı iş adamları da bu çağrıya dahildir. Onlar kesinlikle bu krizin tarafı değildir.' dedi.

Türkiye´de aktif olan Hollandalı firmaların anlaşmazlıktan etkilenip etkilenmeyeceğine dair soru üzerine Çelik, 'Özel sektör, iş dünyası, turistler ve Hollanda halkı krizin bir parçası değildir.' dedi.(İngiltere,REUTERS-15.03.2017)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor