Hollanda parlamentosunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva´ya ´savaş suçu´ işledikleri gerekçesiyle AB tarafından yaptırım uygulanması konusunda hazırlanan önerge kabul edildi.
Hollanda parlamentosu, Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Hristiyan Birlik (ChristenUnie) tarafından hazırlanan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyeva hakkında savaş suçu işledikleri gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırım uygulamasını içeren önergeyi kabul etti.
Oy çokluğuyla, AB´nin Azerbaycan´ın Dağlık Karabağ´da ´savaş suçları işlediği´ ve bu nedenle cezalandırılmaları gerektiği kabul edildi.
Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, önergeye ´doğru bir sıralama olmadığı´ gerekçesiyle sıcak bakmadığını belirtti. Bakan Blok, önce Dağlık Karabağ´da olası insan hakları ihlallerine yönelik bir soruşturma yapılması gerektiğini, ancak o zaman şüphelilere yaptırım veya yasal işlem uygulanabileceğini ifade etti.
Oy çokluğuyla kabul edilen önerge, Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok tarafından Brüksel´de bulunan Avrupa Parlamentosuna sunulacak
Sadi ÖZDEMİR
TürkiyeMurat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji