• BIST 100

    10100,63%0,18
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00

Hollanda´nın Afrin önerisi, AB ve NATO´dan destek görmedi

Hollanda´nın Afrin önerisi, AB ve NATO´dan destek görmedi

Hollanda Başbakanı Rutte, Zeytin Dalı Harekatı´nın kınanması için yaptıkları önerinin AB ve NATO´dan gerekli desteği alamadığını açıkladı.

 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye´nin Suriye´nin kuzeyindeki Afrin´e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle kınanması için yaptıkları önerinin Avrupa Birliği (AB) ve NATO´dan gerekli desteği alamadığını açıkladı. 

BBC Türkçe´nin haberine göre Rutte, salı günü parlamentoda yapılan özel oturumda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Muhalefet partileri, Afrin harekatı nedeniyle Türkiye´nin kınanması yönündeki önerileri anımsatarak, hükümetin bu konudaki tutumunu sordu.

RUTTE: AB ÜYELERİNİN ÇOĞU, SURİYE´DEKİ İNSANİ DURUMDAN ENDİŞE EDİYOR

Hollanda Başbakanı, Türkiye´nin Suriye´deki harekat nedeniyle kınanması konusunda AB ve NATO üyeleri arasında yeterli desteğin sağlanamadığını söyledi. Rutte, Hollanda ve AB üyelerinin çoğunun Suriye´deki insani durumdan endişe duyduğunu vurguladı.

Rutte, 18 Mart 2016´da Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacıların geri kabulü anlaşmasına da değindi.

Yunanistan´ın anlaşma konusundaki tutumunu eleştiren Rutte, Atina yönetiminin sığınmacıların geri gönderilmesi ile ilgili ağırkanlı tutumunun sorunlara yol açtığını söyledi. Rutte, 'Doğruyu söylemek gerekirse Türkiye´nin yapılan sığınmacı anlaşmasına son derece bağlı kaldığını düşünüyorum' diye konuştu.



16.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor