• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Hollanda´ya Yönelik Bir Dizi Yaptırım

Hollanda´ya Yönelik Bir Dizi Yaptırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvuracağız. Bakanlarımız gereken tedbirleri alacaklar. Ben cevabı zaten biliyorum ama biz gereğini yapacağız. Bütün aşamaları izleyeceğiz.

 

France 24

Hollanda´daki bu kampanyaya, Türkiye ile yaşanan diplomatik kriz damgasını vurdu. Karşılık olarak Ankara iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri askıya almaya karar verdi. NATO ve Avrupa Birliği itidal çağrısında bulundu.     

Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulmasında yeni aşama daha. Türkiye Başbakan Yardımcısı pazartesi günü Lahey´e bir dizi yaptırım açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Halihazırda ülke sınırları dışında bulunan Hollanda Büyükelçisi´nin Türkiye´ye gelmesini yasaklama kararı aldık. Hollanda yaptığı haksızlıkları telafi edene kadar en üst düzey ilişkiler ve bakanlık düzeyinde öngörülen görüşmeler askıya alındı.

Bu tedbirlere ayrıca Hollanda diplomatik uçuşlarının Türk topraklarına inişinin yasaklanmasının yanı sıra Hollanda ile olan dostluk grubunun da lağvedilmesi eklendi. Ankara özür talep ediyor özellikle de Rotterdam´da cumartesi günü meydana gelen olayların ardından Hollandalı yetkililerin cezalandırılmasını istiyor. Konsolosluk önünde yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan yanlısı gösterinin dağıtılması taşkınlığa ve çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Bu durum Türkiye Cumhurbaşkanı için kabul edilemez.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvuracağız. Bakanlarımız gereken tedbirleri alacaklar. Ben cevabı zaten biliyorum ama biz gereğini yapacağız. Bütün aşamaları izleyeceğiz.(Fransa,France 24-14.03.2017)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor