Tarih: 06.03.2017 13:43

Hollande: Son görevim, Le Pen´in cumhurbaşkanlığını önlemek

Facebook Twitter Linked-in

 

İçinde Fransız Le Monde gazetesinin de olduğu çeşitli Avrupa gazetelerine mülakat veren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, aşırı sağcı Ulusal Parti (FN) lideri Marine Le Pen´in, ilk turu 23 nisan´da, ikinci turu ise 7 mayıs´ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

​Aşırı sağın, 30 yıldır anketlerde hiç bu kadar yüksek oy alıyor gözükmediğini ifade eden Hollanda, buna rağmen Fransa´nın pes etmeyeceğini söyledi.

´BU SEÇİMLER, AVRUPA´NIN DA GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK´

​“Fransa, 23 nisan ve 7 mayıs´taki seçimlerin, sadece bizim ülkemizin kaderini değil Avrupa´nın geleceğini de belirleyeceğinin farkında. Çünkü, eğer Ulusal Cephe´nin adayı kazanırsa, hemen, Euro bölgesi ve hatta Avrupa Birliği´nden çıkış süreci için düğmeye basacak. Nerede olurlarsa olsunlar, tüm popülistlerin hedefi budur: Avrupa´dan çıkmak, dünyaya kapıları kapatmak ve gözetleme kuleleri tarafından savunulan sınırlar ve her çeşit bariyerle çevrili bir gelecek hayal etmek” diyen Hollande, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son görevim, Fransa´nın böyle bir proje tarafından ikna edilememesi ve bu kadar ağır bir yükü taşımaması için elimden geleni yapmaktır.”

​Anketler, Le Pen´in ilk turu kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterirken, ikinci turda ise merkezin ve sağın adayları olan Emmanuel Macron ile François Fillon´dan birine yenileceğine işaret ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —