• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Hollande´dan Suriyeli Muhaliflere: 'Bilin ki Sizi Terketmeyeceğiz'

Hollande´dan Suriyeli Muhaliflere:

Suriye Muhalefet Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab, Elysee Sarayı´nda François Hollande ile yaptığı görşmenin ardından Suriye ordusu Halep´te ilerlese de taviz vermeyeceklerini açıkladı.

 

Suriye Muhalefet Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab, Elysee Sarayı´nda François Hollande ile yaptığı görşmenin ardından Suriye ordusu Halep´te ilerlese de taviz vermeyeceklerini açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, 'Bilin ki sizi terketmeyeceğiz' dedi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu İnsan Hakları Gözlemevi, Halep´te savaşın sona erdiğini ve rejim ordusunun müttefikleriyle birlikte Halep´i almak üzere olduğunu açıkladı.

Riyad Hicab: 'Halep düşse de teslim olmayacağız'

Hafta sonunda Suriye´de muhalifleri destekleyen 10 ülkenin gerçekleştirdiği toplantıya katılan Riyad Hicab bugün de Elysee Sarayı´nda Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Muhaliflerin lideri Riyad Hicab, 'Eğer Başar Esad ve müttefikleri Halep´in bazı mahallelerinde ilerlemekle devrimin hedefi üzerinde pazarlık yapacağımızı ya da teslim olacağımızı düşünüyorlarsa, yanıtımız ´Hayır´. Teslim olmayacağız, taviz vermeyeceğiz. Suriye halkının hakları üzerinde pazarlık yapmayacağız. Buna ne geçiş döneminde ne de Suriye´nin geleceğinde izin vermeyeceğiz ' dedi.

Riyad Hicab, Suriye´de 'askeri diktatörlükten demokratik bir devletin gelmesini sağlayacak, gerçek bir politik geçiş süreci istediklerini dile getirdi.

Hollande: 'Sizi terketmeyeceğiz'

Elysee Sarayı´nda Hicab ile yaptığı ortak açıklamada muhaliflere desteğini yineleyen Cumhurbaşkanı Hollande ise, 'Fransa her zaman teröre karşı savaştı, Suriye rejimini ve onun vahşetini her zaman kınadı ve kınamaya devam edecek' diye konuştu.

Halep´te bir biri ardına yaşanan insanlık dramlarının 'isyan duygusunu' uyandırdığını dile getiren Hollande, 'Suriye´de birinci görevimiz, insani yardımı sağlamak, insani yardım koridoru açılarak siviller boşaltılmalı ve acil gıda yardımı ulaştırılmalı. Ama Suriye´de ateşkes sağlanmadan bir çözüme ulaşılamaz. Suriye için çözüm politiktir. Başar Esad´ın rejimi Halep´te bir zafer kazandığını düşünebilir ama asıl bir vahşet daha kazanmıştır. Suriye rejimi şunu bilmelidir ki, Halep´te ve Suriye´de olup bitenler cezasız kalmayacak' dedi.

Hollande, Fransa´nın muhaliflerin yanında olduğunu da belirterek, Riyad Hicab´a 'sizi terketmeyeceğiz' sözü verdi.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor