Hong Kong´da bağımsızlık yanlıları gösteri düzenledi
Çin´in Hong Kong Özel İdari Bölgesi´nde bağımsızlık yanlıları, hapis cezasına çarptırılan siyasi aktivistlere destek gösterisi düzenledi.
Organizatörler, eyleme katılanların sayısının 40 bin olduğunu iddia ederken Hong Kong polisi sayının 4 bin 300 kadar olduğunu savundu.
Gösteride, Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam´a, Özel İdari Bölge´nin Adalet Bakanı olarak görev yapan Rimsky Yuen´i görevden alması çağrısı yapılarak ´Siyasi mahkumlara destek´ ve ´Sivil itaatsizlik suç değildir´ sloganları atıldı.
Gösteride, protestocular siyah tişörtler giyerek Şemsiye Devrimi´ne atfen şemsiyeler taşıdı.
Hong Kong Yüksek Mahkemesi, ağustos ayında ´Occupy Central´ sloganıyla başlayan yasa dışı gösterileri organize ettikleri ve başkalarını da eyleme teşvik ettikleri gerekçesiyle Joshua Wong Chi-fung´a 6, Nathan Law Kwun-Chun´a 8 ve Alex Chow Yong-kang´a 7 ay hapis cezası vermişti.
´ŞEMSİYE DEVRİMİ´
Çin, Ağustos 2014´te Hong Kong halkının geçen mart ayında yapılan seçimde kendi liderlerini seçebileceğini söylemiş ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamıştı. Bunun üzerine bağımsızlık yanlıları, Hong Kong´da gösteriler düzenlemişti.´Occupy Central´ sloganıyla başlayan olaylar, göstericilerin polisin kullandığı göz yaşartıcı gaza karşı kendilerini korumak için şemsiye açması nedeniyle uluslararası kamuoyunda ´Şemsiye Devrimi´ olarak adlandırılmıştı.
Hong Kong, 1898´de imzalanan ´kira sözleşmesiyle´ uzun yıllar İngiltere hakimiyetinde kaldıktan sonra 1997´de Çin´e devredilmişti. İmzalanan ortak deklarasyon çerçevesinde Hong Kong´a, 2047 yılına kadar Çin´e sadece dış politika ve savunma gibi alanlarda bağlı kalarak ´tek ülke, iki sistem´ politikasıyla idari bağımsızlığını ve yapısını koruma hakkı tanınmıştı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
