• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Hong Kong’daki gösterilerde dış güçlerin parmağı var

Hong Kong’daki gösterilerde dış güçlerin parmağı var

Hong Kong Özel Yöneticisi Leung Chun-ying, protestocuların dış güçler tarafından örgütlendiğini söyledi.

Hong Kong’da, göstericilerle polis arasındaki çatışmalar sürerken, Hong Kong Özel Yöneticisi Leung Chun-ying, protestocuların dış güçler tarafından örgütlendiğini söyledi. Chun-ying gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gösterilerde Hong Kong dışından örgütlerin katılımı olduğu çok açık. Uzun zamandır bu örgütler var. Bu ilk icraatları değil” şeklinde konuştu.

Bu sırada Mong Kok alanına girerek polis tarafından barikatlardan temizlenen ana caddenin bir kısmını yeniden işgal eden göstericiler ise Chun-ying’in sözlerine karşılık olarak “Bu hareketin tamamen bir halk hareketi olduğunu, artık demokrasi isteyen insanların sokağa indiğini ve hiçbir dış gücün olmadığını dile getiriyor.

Öte yandan geçtiğimiz gün şehir merkezinde toplanan kalabalık bir grup polise destek verdiklerini söyleyerek, hükümet karşıtlarını protesto etti.

Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesini istiyor. Çin ise Hong Kong halkının 2017’de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini belirtiyor.

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor