HSBC`nin karanlık yüzü

HSBC`nin karanlık yüzü

HSBC bankasının, suçluların hesapları üzerinden kara para aklamasına izin verdiği iddia edildi. Hesap sahibi isimler Fransız Maliye Bakanlığı tarafından ilgili ülkelere iletildi.

Sert kanunlarla korunan İsviçre bankacılık sisteminden sızan hesap bilgileri dünya gündemini sarstı. Fransa’nın tanınmış gazetelerinden “Le Monde” öncülüğünde çalışan 45 ülkeden 100’den fazla gazeteci çok sayıda isme ait hesap bilgilerine ulaştı.

Büyük bölümü 2005-2007 yılına ait olan bilgilere göre, 30 bin farklı hesapta yaklaşık 120.000.000.000 USD (120 milyar Dolar) bulunuyor.

Hesap sahibi isimler Fransız Maliye Bakanlığı tarafından ilgili ülkelere iletildi. Bu kişiler arasında silah satıcıları ve suç örgütü üyelerinin yanısıra politika, spor ve sanat dünyasının tanınmış isimleri de yer alıyor.

İsviçre’de benzeri şekilde, gizlilik şartıyla hizmet veren çok sayıda banka bulunurken, bilgileri deşifre olan tek bankada dahi Türkiye ile bağlantılı 3105 kişiye ait 4584 hesapta 3.5 milyar Dolar bulunuyor.

Banka bilgilerinin kaynağında daha önce HSBC Bank bilişim bölümünde çalışan Hervé Falciani bulunuyor. İsviçre tarafından sert yasalarla korunan bilgileri açıklayan Falciani halen Fransa tarafından gözetim altında korunuyor ve İsviçre’ye iade edilmiyor. Falciani ilk bilgileri 2010 yılında Dönemin Fransa Maliye Bakanı olan şimdiki IMF Başkanı Christine Lagarde’a teslim etmişti. Fransa tarafından ilgili ülkelere yapılan bilgilendirme sonucunda da vergi kaçırdığı ve para akladığı tesbit edilen çok sayıda kişi, Yunanistan, ABD, İspanya, Belçika ve Arjantin’de polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Müşteri bilgilerinin gizli kalacağını vaadeden İsviçre bankaları ülkelerindeki vergi yükünden kurtulmak isteyen dünya milyarderleri tarafından tercih ediliyor.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading