Tarih: 04.12.2017 14:58

Huntsman: ABD askerlerinin Suriye´den ayrılması ancak teröristlerin tamamen yenilgiye uğratılmasından sonra mümkün

Facebook Twitter Linked-in

 

Rus Vedomosti gazetesine röportaj veren Huntsman, 'Rakka ve Fırat Nehri kıyılarından tüm alçakları çıkartabilirsiniz, ancak daha sonra bir daha örgütlenip kaynaklarını yenileyebilirler. Bu nedenle güçlerimizin (Suriye´den) erken ayrılması tüm çabalarımızı yanlış sonuçlandırabilir. Askerlerimizi çekmeden önce teröre karşı savaşın başarıyla tamamlandığından emin olmamız gerek' dedi. 

Huntsman, askerlerin ne zaman çekilebileceğini de net olarak bilmediğini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump´ın çalışmalar tamamlanmadıkça bir tarih belirlemeyeceğini düşündüğünü ekledi.

´TRUMP VE PUTİN´İN AÇIKLAMALARI ÇOK ÖNEMLİYDİ´

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Trump, Vietnam´daki Asya Pasifik İşbirliği (APEC) Zirvesi kapsamında bir araya gelmişti. 

Bu görüşmenin kısa olmasına rağmen içerik bakımından önemli olduğunu belirten Huntsman 'Putin ve Trump´ın, Moskova ile Washington´ın terörle mücadeledeki kararlılıklarına ilişkin yaptığı açıklama çok önemli' dedi.

Putin ve Trump, IŞİD´in yenilgiye uğratılması ve Suriye için askeri bir çözüm olmadığı konusunda kararlılıklarını açıklamışlardı.

´BAŞLICA AMACIM RUSYA İLE İLİŞKİLERİ DÜZELTMEK´

Rusya ile ABD arası ilişkilerdeki güven düzeyinin şu an çok düşük olduğunu belirten Huntsman, ilişkileri ve karşılıklı güveni düzeltmenin başlıca amacı olduğunu da ekledi.

Huntsman ilişkilerin kötüleşmesinde ´Rusya´nın 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahele ettiği iddialarının´ etkili olduğunu ancak ilişkileri asıl soğutan gelişmenin Ukrayna krizi olduğunu savundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —