• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Hürriyet`ten `zorunlu` açıklama: Aradıklarında gazete baskıya girmişti

Hürriyet`ten `zorunlu` açıklama: Aradıklarında gazete baskıya girmişti

Hürriyet Gazetesi bugün birinci sayfadan `zorunlu` bir açıklama yaptı. Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, hakkında idam kararı verilen Mursi`ye benzetilmesini ve Savcı Selim Kiraz`ın fotoğrafının yayımlanmasının altında herhangi bi

 

Doğan Medya Grubu`nun gazetesi Hürriyet ile Erdoğan arasındaki polemik devam ediyor. Son olarak Erdoğan`ın 'Benim resmimi koyuyor, altına da Mısır Cumhurbaşkanı Mursi`ye istenen idam cezasını yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı`na idam başlığıyla veriyor. Bu ne demektir? Bunu herkes anladı. Sıra sende demektir…' demesinin ardından Hürriyet Gazetesi bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, DHKP-C tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz`ın fotoğrafının kullanılmaması için gece gazeteyi aradı. Hürriyet ayrıca Mısır`ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi`ye verilen idam kararı haberlerinde Erdoğan`ı kastetmediklerini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Benim resmimi koyuyor, altına da Mısır Cumhurbaşkanı Mursi`ye istenen idam cezasını yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı`na idam başlığıyla veriyor. Bu ne demektir? Bunu herkes anladı. Sıra sende demektir…'

Erdoğan`ın sözünü ettiği haber internet sitemizde 16 Mayıs Cumartesi günü yayımlanmıştır ve Cumhurbaşkanı`nın o gün yapmış olduğu 'Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi' şeklindeki açıklamasını aktarmaktadır. Bu sözler haberin başlığında tırnak içinde kullanılmıştır. Kendi açıklaması olduğu için başlığın hemen üstünde Cumhurbaşkanı`nın fotoğrafına da yer verilmiştir. Erdoğan`ın ima ettiği husus Hürriyet editörlerinin aklının ucundan bile geçmemiştir.

Bir diğer nokta, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu`nun DHKP-C teröristleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz`ın başına tabanca tutulduğunu gösteren fotoğrafın kullanılmaması için Hürriyet`e gece yarısı yaptıkları bir ricanın karşılıksız bırakıldığı iddiasıdır.

Başbakan`ın bir danışmanının o hadiseden sonra Ankara Temsilcimiz Deniz Zeyrek`i bu talebi iletmek üzere aradığı doğrudur. Ancak bu telefon gazete baskıya girdikten bir hayli süre sonra, sabaha karşı 02.00`de açılmıştır. O esnada gazetemizin baskısı büyük ölçüde tamamlanmıştı.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor