• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

İBB´den Şile´deki su kuyruğuna ilişkin açıklama: Nüfus artışı nedeniyle su basıncı sorunu yaşanıyor

İBB´den Şile´deki su kuyruğuna ilişkin açıklama: Nüfus artışı nedeniyle su basıncı sorunu yaşanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şile´de yaşanan su sorununa ilişkin, “Bir turizm bölgesi olan Şile´de hafta sonu günübirlik nüfus ise 1 milyona ulaşmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile ilçesinin üst ko

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şile´de yaşanan su sorununa ilişkin, “Bir turizm bölgesi olan Şile´de hafta sonu günübirlik nüfus ise 1 milyona ulaşmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile ilçesinin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır” açıklaması yaptı.

İstanbul´un Şile ilçesinde vatandaşların bidonlarla İSKİ tankerinin önünde kuyruğa girdiği görüntüler konuşulmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ‘basınç düşüklüğünden kaynaklı su kesintisi yaşandığını´ belirtti.

İBB´den yapılan açıklamada, yaz aylarında hafta sonları Şile´nin günübirlik nüfusunun 1 milyonu bulduğunu, bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri ilçenin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşandığı belirtildi ve şöyle denildi:

“Şile İçme suyu Arıtma Tesisi, 1994 yılında günlük 11 bin metreküp kapasite ile inşa edilmiştir. Tesis aynı kapasite ile hizmet etmeye devam etmektedir. Şile´nin nüfusu ise sadece son 13 yılda, yani 2007 yılından bugüne yüzde 48 artarak 25 binden 37 bine çıkmıştır. Bir turizm bölgesi olan Şile´de hafta sonu günübirlik nüfus ise 1 milyona ulaşmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile ilçesinin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır.'

Varank: Akşener ve Kılıçdaroğlu, iyi seyirler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün kişisel Twitter hesabında İstanbul´un Şile ilçesinde oluşan su kuyruğunun fotoğrafını paylaşmıştı.

Söz konusu paylaşımına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´i de etiketleyen Varank, 'Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. Olay İstanbul´da geçiyor. DARK (İstanbul), Yıl: 2020, Tür: Dram, IMDB: 0.0. İyi seyirler' ifadelerini kullanmıştı.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor