• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

İİT İstanbul Zirvesi

İİT İstanbul Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) İstanbul´daki olağanüstü zirvesinin açılışında Türk Devlet Başkanı, 'Uluslararası hukuku ve adaleti savunan ülkeleri işgal edilmiş Kudüs´ü Filistin´in başkenti olarak tanımaya davet ediyor

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü, Washington tarafından geçen hafta kutsal kentin İsrail´in başkenti olarak tanınmasına tepki olarak Doğu Kudüs´ü 'Filistin´in başkenti' olarak tanınması çağrısı yaptı.     

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) İstanbul´daki olağanüstü zirvesinin açılışında Türk Devlet Başkanı, 'Uluslararası hukuku ve adaleti savunan ülkeleri işgal edilmiş Kudüs´ü Filistin´in başkenti olarak tanımaya davet ediyorum.' açıklamasında bulundu.     

Erdoğan, 'İsrail bir işgal devletidir. Bunun yanında bir terör devletidir.' dedi ve Kudüs´ün 'bir kırmızı çizgi' olduğunu yineledi.     

Erdoğan, Amerikan Başkanı Donald Trump tarafından alınan kararına ilişkin, 'İsrail, yürüttüğü tüm terör faaliyetleri için ödüllendirilmiştir. Bu ödülü Trump verdi.' şeklinde sözlerini sürdürdü ve 'egemen ve bağımsız Filistin devletinden' 'asla vazgeçmeyeceğini' temin etti.     

Trump´ın 6 Aralık´ta yaptığı açıklaması dünya üzerinde nerdeyse oy birliğiyle bir kınamaya yol açtı ve Yakın Doğu´nun pek çok ülkesinde öfke gösterilerine sebep oldu.    

İİT´nin Başkanlığını yürüten Erdoğan, Müslüman dünyayı, Amerikan kararına karşı kararlı çizgisinde bir araya getirmeye umut ediyor.(AFP-Fransa,13.12.2017)



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor