Tarih: 11.04.2016 15:39

IKBY Başbakanı Barzani´nin Türkiye´deki temaslarına dair resmi açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

Barzani´nin ofisinden yapılan açıklamada, Barzani ve beraberindeki heyetin, İstanbul´a yaptığı bir günlük ziyarette, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile ayrı ayrı görüştüğü aktarıldı.

Görüşmelerde Irak, IKBY ve bölgede meydana gelen son gelişmeler, IŞİD´le mücadeleyle Musul´u kurtarma operasyonunun ele alındığı duyurulan açıklamada, ikili ticari ve iktisadi ilişkilerin yanı sıra Kürt bölgesinin içerisinde olduğu mali krizin aşılması ve Irak´taki hükümet kurma çalışmalarının da görüşüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, görüşmelerde Barzani´nin IKBY ve Türkiye arasında ilişkilerin kendine has önem taşıdığını, bölgenin komşu ülkelerle sürekli iyi ilişkiler kurmayı hedeflediğini dile getirdiği vurgulandı.

Barzani´nin Bağdat ziyareti çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak Başbakanı Haydar el İbadi ve Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum ile yaptığı temaslara da değindiği belirtilen açıklamada, Barzani´nin IŞİD´in ortadan kaldırılması için tüm tarafların kendi girişim ve çabalarının birleştirmesinin önemine vurgu yaptığı kaydedildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —