Tarih: 27.11.2021 14:54

İKİ AB ÜYESİ ÜLKE, TÜRKİYE´NİN DOĞU AKDENİZ´DE TEHDİT OLARAK ADLANDIRILMASINI İSTİYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

'Stratejik Pusula' başlıklı belge genel olarak memnuniyetle karşılanırken, Euractiv tarafından hazırlanan bir rapora göre, iki üye ülke Türkiye´nin Doğu Akdeniz´de bir tehdit olarak belgeye dahil edilmesini istedi.

 

Slovenya Savunma Bakanı Matej Tonin toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, 'Belgenin ciddi bir adım olduğu için mutluyuz.' 'Biraz ince ayara ihtiyacımız var; biri Rusya ile ilgili, diğeri Akdeniz ile ilgili.' Açıklamasında bulundu.

 

İnternet sitesinin AB diplomatlarına dayandırdığı habere göre, Akdeniz´le ilgili mesele, iki üye devletin yakında çıkacak olan belgenin tehdit analizi bölümünde Türkiye´nin açıkça tehdit olarak adlandırılmasını istemesiydi.

Ankara, Avrupa ve ABD temelli bu tehditlere uzun zamandır maruz kalıyor. Türkiye´nin sondaj ve arama faaliyetleri gibi temel haklarını hedef alan bu politikalar AB ve ABD ile olan ilişkilerinde gerilmesine hatta zedelenmesine neden oluyor. Türkiye´nin Oruç Reis arama gemisine yönelik sert eleştiriler de AB tarafının odağında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Nautical Geo isimli araştırma gemisiyle Türkiye´nin deniz yetki alanlarını ihlal eden GKRY ve Yunanistan, AB´nin Türkiye´ye yönelik tavrının ana mimarlarından birisi olarak görülüyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —