Tarih: 05.09.2016 22:48

İlerleme Sağlanması İçin Tedbir Alınmalı

Facebook Twitter Linked-in

AFP

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türk mevkidaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aylar süren diplomatik krizin ardından haziran ayında yaşanan beklenmedik bir uzlaşıdan sonra cumartesi günü Rus-Türk ilişkilerinde “ilerleme sağlamak” için bazı tedbirler dile getirdiler.

G20 açılışı öncesinde Çin´in doğusundaki Hangzhou´da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sırasında Putin, “Tam bir iş birliği sağlamak için yapacak çok şey var ve bugün bunlardan bahsedeceğiz.' dedi.

Putin sözlerine, 'Türkiye zor bir dönemden geçiyor, terörle mücadele ediyor ve ciddi terör suçlarıyla karşı karşıya. Eminim ki (…) ülkedeki durumu tamamen normalleştirdiğinizde iş birliği yolunda daha ileri gidebileceğiz.” diyerek devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise diplomatik anlaşmazlıkları sonucu dondurulan Türk Akımı gaz boru hattı projesini ağustos ayı başında yeniden harekete geçirmek üzere anlaşmaya varan Moskova ve Ankara arasında bilhassa enerji iş birliğinde “ilerleme sağlamak” için iki liderin “birtakım tedbirler” alması gerektiğini söyledi.

Bu, Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir aydan kısa süre içinde yapılan ikinci görüşme.(Fransa,AFP-03.09.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —