Tarih: 13.03.2017 22:27

İlişkileri Geliştirmeye Kararlıyız

Facebook Twitter Linked-in

 

 AFP

Rusya ve Türkiye´nin liderleri cuma günü, yaşadıkları derin diplomatik krizin ardından ilişkilerin normalleşmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Moskova´da gerçekleşen görüşme sonrasında Kremlin´de Vladimir Putin ile düzenledikleri bir basın toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Normalleşme sürecini tamamladık. Artık bu kelimeyi kullanmak istemiyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Temel ilişkileri özellikle iki ülke arasında daha da geliştirmeye kararlıyız.' şeklinde konuştu ve Rusya´nın Ankara´ya uyguladığı yaptırımları 'tamamen kaldırmasını' beklediğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Çok çeşitli iş birlikleriyle ilişkilerimizin yeniden gerçek bir ortaklığa dönüştüğünü söyleyebiliriz.' dedi.

Putin, 'Türkiye´yi en önemli ortağımız olarak görüyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Saatler süren toplantılarının ardından iki lider, ticari mübadeleyi canlandırmak için 2020 yılına kadar sürecek bir iş birliği planı imzaladı. Türkiye Cumhurbaşkanı iki ülke arasındaki ticari mübadelenin gelecekte 100 milyar dolara ulaşmasının 'mümkün' olduğunu söyledi.

Putin, Türkiye ve Rusya´nın başta İslam Devleti örgütü olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede de özellikle istihbarat hizmetleri noktasında aktif bir iş birliği sürdürme konusunda da hemfikir olduğunu söyledi.(Fransa, AFP-10.03.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —