• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

İlk müzakere masasındaki Denis Kireev ölü bulundu

İlk müzakere masasındaki Denis Kireev ölü bulundu

Rusya ve Ukrayna arasındaki ilk müzakere masasına oturanlardan biri ölü bulundu. Ukraynalı Denis Kireev´in Ruslara çalıştığı ve gözaltı sırasında öldürüldüğü öne sürüldü. Ukrayna´dan yapılan açıklamada istihbaratçı Kireev?

 

Rusya ve Ukrayna arasındaki ilk müzakere masasına oturanlardan biri ölü bulundu. Ukraynalı Denis Kireev´in Ruslara çalıştığı ve gözaltı sırasında öldürüldüğü öne sürüldü. Ukrayna´dan yapılan açıklamada istihbaratçı Kireev´in kahraman olduğu belirtildi.

Ateşkes müzakerelerinde Ukrayna heyetinde yer alan 45 yaşındaki Denis Kireev öldürülmüş halde bulundu.

Ukrayna istihbaratının bir üyesi olduğu ifade edilen Kireev´in nasıl ve kim tarafından öldürüldüğüne ilişkin çelişkili haberler geliyor.

İlk görüşmenin ardından Ukrayna istihbaratının harekete geçtiği öne sürüldü. Deniz Kireev´in telefonu aracılığıyla Ruslara bilgi aktardığı iddia ediliyor.

Yerel medya kaynaklarına dayandırılan haberlere göre Kireev, Ukrayna güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken direndiği için başından vurularak öldürüldü.

/resimler/2022-3/7/1111287150591.jpg

Kireev´in ihanet şüphesiyle gözaltına alınmak istendiği iddia edildi. Ancak ilerleyen saatlerde Ukrayna Savunma Bakanlığı Facebook üzerinden yayınladığı mesajda Kireev´den 'hain' değil 'kahraman' olarak söz etti.

Olayda 'özel bir görevi yerine getirmekte olan üç istihbarat görevlisinin öldüğü' belirtildi.

İngiliz gazetesi The Sun, hem Rusya hem Ukrayna kaynaklarının Kireev´in casusluk faaliyetlerinden bahsettiğini, iki tarafa da çalışan bir ajan olabileceğini yazdı.

Kireev´in isminin Ukrayna heyetinin listesinde yer almadığına, ancak masada çekilen fotoğraflarda görüldüğüne de dikkat çekildi.

 



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor