Tarih: 08.06.2015 15:11

İlk `Hobbit` yarım milyona satıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sotheby`s Müzayede Evi, 1937 tarihli kitabın Londra`da yapılan açık artırmada adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu tarafından alındığını açıkladı. Tolkien`in Leeds Üniversitesi`nden öğrencisi Katherine 'Kitty' Kilbride`a hediye ettiği ve kendi uydurduğu Elf dilinde imzaladığı kitaba 70 bin sterlin (yaklaşık 290 bin lira) değer biçilmişti.

Ünlü eserin ilk baskılarından biri, 2008`de 60 bin sterline (yaklaşık 248 bin lira) alıcı bulmuştu. Kitap, Orta Dünya`nın Shire kentinde yaşayan Bilbo Baggins adlı hobitin, büyücü Gandalf ve 13 cüceyle kadim Erebor kentini ejderha Smaug`tan kurtarmak için çıktığı yolculuğu anlatıyor.

Tolkien, Baggings`in Dumanlı Dağlar`daki goblin tünellerinden geçerken Gollum`dan çaldığı yüzüğün öyküsünü ise Türkçe`ye 'Yüzüklerin Efendisi' olarak çevrilen 'The Lord of the Rings' adlı üçlemede işlemişti.

'The Hobbit', Peter Jackson tarafından beyazperdeye de uyarlanmıştı. Üçlemenin ilk filmi 'An Unexpected Journey (Hobbit: Beklenmedik Yolculuk)' 2012`de, ikinci filmi 'The Desolation of Smaug (Hobbit: Smaug`un Çorak Toprakları)' 2013`te ve üçüncü filmi 'The Battle of the Five Armies (Hobbit: Beş Ordunun Savaşı)' 2014`te gösterime girmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —