IMF: Artan Vaka Yükleri, Kesintili Bir İyileşme ve Daha Yüksek Enflasyon

IMF: Artan Vaka Yükleri, Kesintili Bir İyileşme ve Daha Yüksek Enflasyon

Küresel ekonomi, 2022´ye önceden beklenenden daha zayıf bir konumda giriyor. Yeni Omicron COVID-19 varyantı yayıldıkça, ülkeler hareketlilik kısıtlamalarını yeniden uygulamaya başladı.

Küresel ekonomi, 2022´ye önceden beklenenden daha zayıf bir konumda giriyor. Yeni Omicron COVID-19 varyantı yayıldıkça, ülkeler hareketlilik kısıtlamalarını yeniden uygulamaya başladı. Artan enerji fiyatları ve arz kesintileri, özellikle Amerika Birleşik Devletleri´nde ve birçok yükselen piyasa ve gelişmekte olan ekonomide, beklenenden daha yüksek ve daha geniş tabanlı enflasyonla sonuçlandı. Çin´in emlak sektöründe devam eden daralma ve özel tüketimde beklenenden daha yavaş toparlanma da sınırlı büyüme beklentilerine sahip. Küresel büyümenin 2021´de 5,9´dan 2022´de yüzde 4,4´e düşmesi bekleniyor - 2022 için Ekim Dünya Ekonomik Görünümüne (WEO) göre yarım yüzde puan daha düşük, bu da büyük ölçüde en büyük iki ekonomideki tahmin indirimlerini yansıtıyor. Daha İyi Yapıl maliye politikası paketini taban çizgisinden kaldıran gözden geçirilmiş bir varsayım, parasal düzenlemenin daha erken geri çekilmesi ve devam eden arz kıtlığı, Amerika Birleşik Devletleri için yüzde 1,2 puanlık bir aşağı yönlü revizyon üretti. Çin´de sıfır toleranslı COVID-19 politikasıyla ilgili pandemi kaynaklı aksaklıklar ve emlak geliştiricileri arasında uzun süreli finansal stres 0,8 puanlık bir indirime neden oldu. Küresel büyümenin 2023´te yüzde 3,8´e yavaşlaması bekleniyor. Bu, önceki tahminden 0,2 puan daha yüksek olsa da, yükseltme, büyük ölçüde, 2022´nin ikinci yarısında büyüme üzerindeki mevcut düşüşlerin dağılmasından sonra mekanik bir toparlanmayı yansıtıyor. aşılama oranlarının dünya çapında arttığı ve tedavilerin daha etkili hale geldiği varsayılırsa, 2022 yılı sonuna kadar çoğu ülkede olumsuz sağlık sonuçları düşük seviyelere inecektir.



Genç ASAM

Staj Programı Başladı

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.

Türkiye

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Özcan ÜNLÜ

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Yükleniyor