Tarih: 20.07.2016 15:21

IMF küresel büyüme tahminlerini düşürdü

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´de yapılan Avrupa Birliği referandumundan Brexit kararı çıkması küresel ekonomik büyüme beklentisini düşürdü.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Brexit´in oluşturduğu belirsizlikler nedeniyle bu yıl için yüzde 3,2´den yüzde 3,1´e, gelecek yıl için ise yüzde 3,5´ten yüzde 3,4´e düşürüldüğünü açıkladı.

IMF, Brexit´in küresel finansal piyasaları şaşırttığı ve dünya ekonomisi için önemli derecede aşağı yönlü riskler barındırdığı ifade edildi.

Uluslararası Para Fonu Baş İktisatçısı Maurice Obstfeld, artçı etkilerin uzun süreceğine dikkat çekti:

“22 haziran itibariyle 2016-2017 büyüme projeksiyonu yukarı yönlü olarak hazırlanmıştı ancak Brexit bazı sorunlar yarattı.”

IMF´nin, nisan ayında yayımlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporunu´nun güncellenmiş başlığı ise “İngiltere Referandumu Sonrası Belirsizlik” oldu.

Raporda, Brexit´in ekonomik, siyasi ve kurumsal belirsizlikleri artırdığı belirtilerek, İngiltere´nin aldığı bu kararın makro ekonomik açıdan yatırım, güven, finansal koşullar ve piyasa duyarlılığını olumsuz etkileyeceği vurgulandı.

Obstfeld´e göre önümüzde Brexit´İn ekonomik etkilerini aşmak için uzun bir süre var:

“Şunun altını çizmek çok önemli Brexit´in gerçek etkileri zamanla dışarı çıkacak. Büyük olasılıkla bir kaç ay sonra. ekonomik ve politik belirsizliği de eklersek çözüm uzun zaman alacak.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —