• BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    35,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,74% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

IMF: Sığınmacılar Alman ekonomisine iyi gelecek

IMF: Sığınmacılar Alman ekonomisine iyi gelecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), Suriye´den Avrupa Birliği´ne yönelik sığınmacı akınının devam edeceğini ve bu durumun Avrupa ülkelerinde ekonomiye olumlu etkisi olacağını belirtti.

 

IMF´nin bugün yayımlanan raporunda, 'Büyük miktardaki sığınmacı akını bir süre daha devam edebilir. Suriye´nin içinde evlerinden ayrılmak zorunda kalmış 8 milyon insan insan var, bunlara ek olarak çevre ülkelerde de 4 milyon Suriyeli var. Ayrıca Afrika´dan gelen sığınmacıların sayısı da artıyor' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Alman Die Zeit gazetesine göre IMF raporunda sığınmacıların en çok ulaşmak istedikleri ülkeler arasında gösterilen Almanya,
Avusturya ve İsveç´in sığınmacı akınından ekonomik olarak pozitif yönde etkilendiği belirtildi. Ancak, iktisadi büyümenin orta ve uzun vadede kalıcı olabilmesinin güvencesinin, ´´Sığınmacıların iş piyasasına ve topluma ne oranda ve ne hızda entegre olacağı´´ ile ilgili olduğuna da dikkat çekildi.

´ASGARİ ÜCRET UYGULAMASINDAN VAZGEÇİN´

Başta Almanya olmak üzere, bu üç ülkenin sığınmacılar sayesinde yüzde 0.5 ile 1.1 oranında büyüyeceği tahmininde bulunulan raporda, sözü geçen ülkelerin asgari ücret uygulamasından vazgeçmesi önerildi.

Raporda, Almanya´nın 2016 yılındaki iktisadi büyümesinin binde 35´lik bölümünün sığınmacılardan kaynaklanacağı; bu oranın İsveç için yüzde 1, Danimarka için binde 57, Finlandiya için ise binde 37 olacağı ifade edildi.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor