• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

İngiliz Bakan Duncan´dan FETÖ açıklaması

İngiliz Bakan Duncan´dan FETÖ açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve ABD´den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, 15 Temmuz darbe girişiminden Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) sorumlu olduğuna inandığını belirterek, 'Devletin içine yerleşen bu örgüt 15 Tem

 

Darbe girişiminin hemen ardından Batı´dan Türkiye´ye bakan düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştiren Duncan, İngiliz Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu´nun Birleşik Krallık´ın Türkiye ile ilişkilerini değerlendirdiği ve yayınlayacağı raporu çerçevesinde komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

'Birçok ülke parmağını sallarken, İngiltere´nin Türkiye´de 15 Temmuz´da neler olduğunu anlamaya çalıştığını' kaydeden Duncan, Türkiye´nin tarihi boyunca darbe riskiyle yaşadığını ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası travmayı henüz atlatamadığını, bunun yanı sıra Türkiye´nin PKK ve IŞİD tehdidiyle de karşı karşıya olduğunu belirtti. 

Darbe girişiminin boyutunun yıkıcı olduğunu dile getiren Duncan, 'Türkiye´nin yaşadıklarını anlamak zorundayız. Özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Türkiye´nin yaşadıklarını ve hala yaşıyor olduklarını doğru anlamadı' dedi.

´DARBE GİRİŞİMİNDEN GÜLENCİ ÖRGÜT SORUMLU´

Komisyonun İşçi Partili üyesi Mike Gapes´in 'Gülenci örgütün 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu olduğuna inanıyor musunuz?' sorusuna Duncan, 'Evet. 15 Temmuz darbe girişiminden Gülenci örgütün sorumlu olduğuna inanıyorum. Devletin içine yerleşen bu örgüt 15 Temmuz´da Türkiye´deki demokratik yapıyı devirmeye çalıştı' yanıtını verdi.

İngiliz Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri önceki hafta Türkiye´de temaslarda bulunmuştu. İktidardaki Muhafazakar Parti´nin milletvekili Crispin Blunt başkanlığındaki komisyon üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından kabul edilmişti. 

Altısı Muhafazakar Parti´den, dördü İşçi Partisi´nden ve biri İskoç Ulusal Parti´den olmak üzere toplam 11 milletvekilinden oluşan komisyonun Türkiye ile ilgili raporunu ilkbahar aylarında yayınlaması bekleniyor. İngiltere´nin Türkiye ile ilişkilerinin masaya yatırılacağı ve İngiliz hükümetine Türkiye ile ilişkilerinde tavsiyelerde bulunulacak rapor için çalışmalara geçen yıl temmuz ayında başlanmıştı.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor