Tarih: 14.07.2019 16:59

İngiliz elçi sızıntılarına devam: ´Trump, İran´la nükleer anlaşmadan sırf Obama´ya garezinden çıktı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Bugün Mail On Suday´da yayımlanan yazışma, Sir Kim Darroch tarafından 2018´de ABD´nin İran´la nükleer anlaşmadan çekilmesini önlemeye çalışan eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson için kaleme alınmış. 

´DİPLOMATİK VANDALLIK´

Darroch, Johnson´a bilgi notunda, Trump´ın selefi Barack Obama´ya garez beslediği ve ondan hıncını almak istediği için anlaşmadan çıktığını söylüyor.

İngiliz elçi, Trump´ın anlaşmayı terk etmesini ´diplomatik vandallık´ diye niteliyor.  

POLİSİN ´YAYINI KES´ TALEBİNE UYULMADI

Yeni sızıntı, İngiliz polisinin suç niteliği taşıyor olabileceği uyarısı eşliğinde yayınlara son verilmesi ve eldeki belgelerin kendilerine teslim edilmesi çağrısına rağmen yayımlandı.

Sızıntılardaki değerlendirmelere öfkelenen Trump´ın İngiliz elçiyi ´istenmeyen kişi´ haline getirmesi üzerine Darroch istifa etmek zorunda kalmıştı. 

´TRUMP´IN EKİBİNİN SONRASI İÇİN HİÇBİR STRATEJİSİ YOK´

The Mail on Sunday´in haberine göre halihazırda Muhafazakar Parti lideri ve dolayısıyla başbakan olmanın en güçlü adayı konumundaki Johnson´ı bakanlığı dönemde bilgilendiren Sir Kim, Cumhuriyetçi Trump´ın Demokrat Obama´nın anlaşmasından kişisel sebeplerle çekildiğini söylerken şu vurguyu yapıyor:

'Çünkü anlaşma Demokrat selefi Obama tarafından yapılıp onaylanmıştı.'  

İngiliz elçi şu eleştirilerde bulunuyor:

'Trump yönetimi diplomatik vandallığa koyulurken bunun ideolojik ve kişisel nedenleri var, öncelikle bu Obama´nın anlaşması. Üstüne üstlük hiçbir ertesi gün stratejisi dillendiremiyorlar. Dışişleri´nin de ister Avrupa´da isterse bölgede olsun müttefiklerle ortaklara erişmek gibi bir planı yok.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —