Tarih: 03.04.2016 16:18

İngiliz müftü öğrencilere ‘Yahudi komplosu´nu anlatıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiliz televizyonu Sky News, Yorkshire kontluğunun Dewsbury kentindeki okullarla ilgili yaptığı özel röportajda, Tarbiyah Akademisi adlı Müslüman okulunun yaşı 4 ilâ 11 arasındaki 140 öğrenciye ders sonrası medrese eğitimi, 16 yaş üstü öğrencilere ise gün boyu eğitim sunduğu bildirildi.

Deobandi cemaati üyesi olan okul müdürü Müftü Zubair Dudha´nın hazırladığı ve yaydığı kitapçıklarda, küresel ölçekteki Yahudi komplosundan bahseden Siyon Liderlerinin Protokolleri´nden alıntılara ve İngiliz ünlülerinin genç Müslümanların akıl ve ruhlarını zehirlemeyi amaçlayan komplonun bir parçası olduğu iddialarına yer verildiği kaydedildi.

Kitapçıklarda ayrıca, erkek ve kadınların birlikte okuduğu okulların kötülük dolu olduğu ve kadınların evden her zaman yüzünü kapatarak çıkması gerektiği anlatılıyor.

‘TOPLUMUMUZDA AŞIRILIĞA YER YOK´

Televizyon kanalı, İngiltere´nin en genç intihar teröristinin, hapse mahkum edilen en genç teröristin ve 2005 yılındaki Londra saldırılarının failinin Dewsbury kentinde büyüdüğüne dikkat çekti. Diğer taraftan Dudha´nın terör ve şiddete karşı broşürler yayınladığı da kaydedildi.

Sky News´a konuyla ilgili açıklama yapan İngiltere Eğitim Bakanlığı temsilcisi, “Bu ciddi şüpheler ile bağlantılı olarak soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında olan somut olaylarla ilgili yorum yapmak yersiz olur. Ama toplumumuzda aşırılığa yer olmadığını ve tüm çocuklarımızı aşırılığa karşı korumaya çalıştığımızı net bir şekilde ortaya koymak istiyoruz ” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —