İngilizler, tarihi Avrupa Birliği oylaması için sandık başında. Kamuoyu araştırmaları ‘AB´den ayrılalım´ ya da ‘kalalım´ diyenlerin oranını başa baş gösteriyor.
Referanduma katılımın yüksek olması bekleniyor.
Başbakan David Cameron İngiltere´nin Avrupa Birliği´nde kalması için yürütülen kampanyaya öncülük etti. Cameron ve ‘AB´de kalalım´ diyenler eğer Avrupa Birliği´nden ayrılma olursa bunun ekonomiye etkisinin kötü olacağını belirtiyor.
Kamuoyu yoklamaları ‘Avrupa Birliği´nden ayrılalım´ kampanyasının, milletvekili Jo Cox´un öldürülmesinin ardından biraz destek kaybettiğini gösteriyor. Cox, Avrupa Birliği´nden yana kampanya yürütüyordu.
Eğer bugünkü referandumdan ‘AB´den ayrılalım´ kararı çıkarsa Başbakan Cameron´ın istifa etmek zorunda kalabileceği belirtiliyor. Cameron, bugüne kadar istifa etmeyeceğini açıklamıştı.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya