• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

İngiltere’de ek ödeme tepkisi

İngiltere’de ek ödeme tepkisi

AB’nin İngiltere‘den 2,1 milyar euroluk ek ödeme talep etmesi, ülkede öfkeye yol açtı. Başbakan Cameron sert tepki göstererek bu parayı ödemeyeceğini bildirdi.

İngiltere`de AB karşıtlarının baskısı altında olan muhafazakâr Başbakan David Cameron, Brüksel`deki AB Zirvesi`nde oldukça öfkeliydi. İngiliz hükümetinden bir yetkili de “Geçmiş yıllara ait katkı payının değiştirilmesi ve bunun hemen talep edilmesi kabul edilemez“ açıklamasını yaptı.

Bu tepkinin nedeni ise İngiltere`den talep edilen 2,1 milyar euroluk ek ödeme. AB Komisyonu üye ülkelerin Brüksel`e yaptığı bu yıl için ek ödemeleri hesapladı. Komisyon sözcüsü Patrizio Fiorilli, bu kapsamda İngiltere`nin 2,1 milyar euro havale etmesi gerektiğini kaydetti.

Tek etkilenen ülke İngiltere değil ancak diğer ülkeler için söz konusu meblağlar daha düşük düzeyde. Öte yandan Almanya`ya ise 780 milyon euro iade edilecek. Fransa’nın da AB`den 1 milyar euro geri alacağı kaydedildi.

Cameron, AB`nin bütçe kargaşasının birliğin işleyiş tarzı konusunda soru işaretleri doğurduğunu kaydetti. Ekstra fon talep edilmesinin İngiltere`yi AB`de tutmaya yardımcı olmayacağını kaydetti. Cameron, bu parayı ödemeyeceğini bildirdi.

‘AB bir vampir‘

Avrupa Birliği ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi`nin (UKIP) lideri Nigel Farage, “Cameron, AB`ye ödemeleri azaltma sözü verdi. Oysa şimdi artıyor“ açıklamasıyla tepki gösterdi. Farage, “AB İngiliz vergi mükelleflerinin kanıyla beslenen kana susamış bir vampir“ şeklinde konuştu.

Ödeme için belirlenen son tarih 1 Aralık.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor