• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

İngiltere Başbakanı May: Gerekirse insan hakları yasalarını değiştiririz

İngiltere Başbakanı May: Gerekirse insan hakları yasalarını değiştiririz

İngiltere Başbakanı Theresa May, ´terörizmle savaşmak için gerekirse insan hakları ile ilgili yasalarda değişikliğe gidebileceklerini´ söyledi.

 

İngiltere´de yarın düzenlenecek genel seçimlerle ile ilgili gerçekleştirdiği son konuşmasında May güvenlik ile ilgili endişelere değindi. Londra´nın batısındaki Slough´da düzenlenen bir kampanya etkinliğinde konuşan May, ´terör şüphelilerinin sınır dışı edilmesi ve tehlike arz ettiği halde mahkemeye çıkarılamayan kişilerin özgürlüklerinin kısıtlanması´ için insan hakları yasalarında değişikliklere gidebileceklerini vurguladı.

BBC Türkçe´nin aktardığına göre May, 'Eğer insan hakları yasaları bunları yapmamıza engel oluyorsa, o zaman biz de bu yasaları değiştiririz. Eğer Perşembe günü bu ülkenin seçilmiş başbakanı olursam çalışmalar cuma günü başlar' dedi. 

May, ´terörizm´ suçlarından hüküm giyenlere daha uzun hapis cezası verilmesi gibi politika değişiklikleri olabileceğini de söyledi.

İngiltere´de mart ayından bu yana üç adet saldırının gerçekleşmiş olması hükümeti ve güvenlik güçlerini eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

Özellikle muhalefet hükümeti 200 bin polisin işine son vermekle suçluyor.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor