Tarih: 01.12.2018 09:51

İngiltere Başbakanı May´den Suudi Arabistan´a ´Türk yetkililerle iş birliği´ çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, May´in dün Arjantin´de G20 zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman´la bir araya geldiği duyuruldu. 

'Başbakan, Cemal Kaşıkçı´nın kurban gittiği korkunç cinayetin sorumlularından hesap sorulmasının sağlanmasının önemini vurguladı' ifadesine yer verilen açıklamada, May´in Suudi Arabistan´dan böyle ´üzücü bir olayın´ yinelenmemesi için gereken adımları atarak güven tesis etmesini istediği kaydedildi.

Açıklamada, May´in, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt´ın 12 Kasım´da Suudi Arabistan´a düzenlediği ziyaretin ardından bu ülkenin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili attığı adımlara işaret ettiği belirtilerek, 'Başbakan Suudi Prens bin Selman´ı Türk yetkililerle tam iş birliğine gitmesi ve her iki ülkedeki soruşturmaların da kabul edilebilir bir sonuca ulaşması için teşvik etti' ifadeleri kullanıldı.

´Sorumlulardan tam hesap sorulabilmesi için gerçekte ne olup bittiğiyle ve kimin sorumlu olduğuyla ilgili tam bir saydamlığa ihtiyaç olduğunu´ vurgulayan May´in, bu beklentisini 24 Ekim´de Kral Selman bin Abdülaziz ile yaptığı görüşmede de dile getirdiği hatırlatıldı. 

Açıklamada, May´in bin Selman ile görüşmesinde Yemen´deki çatışmanın acilen sona erdirilmesi ve açlıkla karşı karşıya olan milyonlarca insanın durumunun iyileştirilmesi çağrısında bulunduğu da aktarıldı.

Ayrıca, May tarafından Suudi Arabistan´dan Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Martin Griffith´e somut destek sağlaması ve Stockholm´de yapılacak müzakerelerde ilerleme sağlanması çağrısı yapıldığı da vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —