Tarih: 11.01.2017 10:21

İngiltere Dışişleri Bakanı´ndan AB´ye 15 Temmuz eleştirisi

Facebook Twitter Linked-in

 

Anadolu Ajansı´nın haberine göre İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında düzenlenen oturumda milletvekillerinin dış politikaya ilişkin açıklamalarda bulunan Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti´nin milletvekili Julian Lewis´in Türkiye ile ilgili bir sorusu üzerine şu cevabı verdi:

'Türk devletinin, Türk hükümetinin, yüzlerce kişinin öldüğü vahşi bir darbe girişiminin kurbanı olduğunu farkına varmak çok önemli. AB´deki birçok hükümetin, olanı biteni görmek yerine Türkiye´yi bu darbe girişimine verdiği tepkiden dolayı kınaması kesinlikle yanlış. Türkiye, ortak güvenliğimiz için önemlidir. Türkiye´yi köşeye itmek yapmamız gereken son şeydir.'

‘RUSYA´YI ŞEYTANLAŞTIRMAK, KÖŞEYE İTMEK DOĞRU DEĞİL´

Rusya´nın Suriye´deki politikalarının destekçisi olmadığını ancak ‘Moskova´yla çalışılabilecek bazı alanlar´ bulunduğunu kaydeden Johnson, 'Rus devletinin, siber savaş gibi bazı kirli numaraları kullandığını biliyoruz. Ancak, Rusya´yı köşeye itmenin ve şeytanlaştırmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla hem ilişki kurmayı hem de ihtiyatı barındıran iki yönlü bir strateji uygulanmalı' ifadelerini kullandı.

  Öte yandan, İsrail´in Batı Şeria´daki politikalarını da eleştiren Johnson, Filistin-İsrail sorunun tek çözümünün iki devletli bir çözüm olduğunu ifade etti. Kudüs´te İsrailli askerlerin öldüğü son saldırıdan da bahseden İngiliz bakan, “Filistinlilerin, aşırıcıları kontrol etmedikleri müddetçe barış için bir umut olmadığını anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz' dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —