Tarih: 04.11.2017 08:56

İngiltere gizli temasları konuşuyor: ´Önemli bir bakan İsrail tatilinde 48 saat ortadan kaybolursa...´

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC´nin haberine göre Patel, ağustos ayında tatil için gittiği İsrail´de aralarında bir siyasi parti lideriyle buluşmanın da yer aldığı bir dizi temasta bulundu.

´İSRAİL´İN MUHAFAZAKAR DOSTLARI´ ONURSAL BAŞKANI EŞLİK ETMİŞ

Habere göre Patel´in İngiliz Dışişleri Bakanlığı´na haber vermeksizin gerçekleştirdiği görüşmelerde kendisine ´İsrail´in Muhafazakar Dostları´ (CFI) adlı lobi grubunun onursal başkanı Lord Stuart Polak eşlik etti.

´REZALET, KABİNEDE YER ALIYOR, BÖYLE BİR ŞEY YAPAMAZ´ 

Patel´in İsrail temaslarının Dışişleri Bakanlığı´nda ve kendi partisinin milletvekilleri arasında rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Nitekim BBC´ye konuşan ve adı açıklanmayan bir İngiliz bakan, Patel´in İsrail temaslarını ´rezalet´ diye nitelendirerek “Kendisi kabinede yer alıyor. Böyle bir şey yapamaz. Bu, bağışçılarla ve nüfuzla ilgili bir konu' dedi.

Patel´i eleştiren bir eski bakan da 'İngiltere´nin büyük yardım bütçesini yöneten önemli bir bakan İsrail´deki aile tatili sırasında 48 saat ortadan kaybolur ve İsrail için lobi yapan birinin kanatları altına girerse, bu durum, Ortadoğu´nun geri kalanı için hangi mesajı verir?' ifadelerini kullandı.

´İSRAİLLİ MUHATAPLARINA BAKANLIK SIFATIYLA BAZI SÖZLER VERDİ´ 

Öte yandan Patel´in İsrail görüşmelerinde, kendi bakanlığının yetki alanına giren konuların ele alındığı ve muhataplarına bakanlık sıfatıyla sözler verdiği öne sürüldü.

´FİLİSTİN´E AYRILAN YARDIMIN BÜTÇESİNİ KÜÇÜLTMEYE ÇALIŞIYOR´

Bir dönem ´İsrail´in Muhafazakar Dostları´ grubunun başkan yardımcılığını da yapan Patel´in, İngiltere´nin Filistin´e ayırdığı yıllık 68 milyon sterlinlik yardım bütçesini küçültmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Adı İngiltere´de iktidardaki Muhafazakar Parti´nin lider adayları arasında da geçen Patel, İsrail lobisiyle yakın ilişkisini liderlik yarışında kendisine bağış ve nüfuz kazanmak için kullanmakla suçlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —