İngiltere´de perakende satışlar geçtiğimiz ekim ayında beklentilerin üzerinde artarak bu kalemde yıllık bazdaki artışı 14 yılın en yükseğine taşıdı.
Hava sıcaklığının düşmesi ile hazır giyim ve konfeksiyon ürünlerine talebin yükselmesinin yanı sıra Cadılar Bayramı takvimi de Ekim ayı verilerinin yukarı yönlü seyrinde etkili oldu.
İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi´nin (ONS) son açıkladığı verilere göre perakende satışlardaki artış geçen ay, Reuters anketinde tahmin edilen rakamın iki katı olmak üzere, yüzde 1.9 kaydedildi.
Bu kalemdeki artış bir önceki ayda sadece yüzde 0.1 olmuştu.
Ekim ayı perakende satışları bir yıl öncenin aynı ayına göre ise 2002 yılının Nisan ayından sonraki en büyük artışı görerek, hem piyasa tahminlerinin hem de bir önceki ayda kaydedilen oranın bir hayli üzerinde olmak üzere yıllık bazda yüzde 7.4 arttı.
Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
TeknolojiYunan akademisyen katıldığı canlı yayında Ankara-Atina ilişkilerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Dünya